Op zo’n zomerse dag heb je vast zin in een frisse meloensalade, voor de lunch (of tussendoor). En geen trek om lang in de keuken te staan. Deze salade komt uit 50 x Lunchen zonder brood waar je vorige week de recensie van kon lezen. De hoeveelheden zijn voor 1 persoon maar makkelijk te vermenigvuldigen. Dus of je nu in je eentje of met tien man aan tafel gaat, het principe blijft hetzelfde. Je kunt de salade thuis voorbereiden en meenemen naar kantoor, of je slaat de voorbereiding over en valt meteen aan.

Meloensalade met rode paprika, cottage cheese en basilicum

Dit heb je nodigmeloensalade
100 g cottage cheese
80 g ijsbergsla
¼ galiameloen
1 rode paprika
10 blaadjes verse basilicum

Dressing
2 el extra vergine olijfolie
grove peper
zout

Zo maak je hem:
Voorbereiding
Doe de cottage cheese in een bakje en doe dit samen met de rest van de ingrediënten in een lunchbox.
Bereiding
Snijd de ijsbergsla in stukjes, schil de meloen en snijd deze in blokjes. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en het steeltje en snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe de ijsbergsla, paprikareepjes en meloen bij elkaar, schep de cottage cheese erop, voeg de blaadjes basilicum en de dressing toe.

Recept en foto met toestemming van de uitgever overgenomen uit 50 x Lunchen zonder brood

Bekijk op bol.com

50 x Lunchen zonder brood – Jennifer & Sven – Kosmos Uitgevers – ISBN9789021572819 – €15,00