Hoe gezond ook lekker kan zijn!

Toen Pascalle Bonnier en Mathijs Kok in 2015 hun eerste boek Havermoutje lanceerden, vertelde de uitgever hoe de titel van hun boek was ontstaan. Dit jonge koppel had namelijk op de redactie deze bijnaam gekregen. “De havermoutjes hebben gebeld”, of “Zeg, heb jij al het materiaal van de havermoutjes gekregen?”

De ‘havermoutjes’ vonden dit helemaal niet erg. Havermout is wat hen verbindt, al vanaf het begin. Sindsdien experimenteerden ze erop los. En zetten ze dagelijks een nieuw recept op Instagram, voorzien van koele, strakke foto’s. En dat werd door velen opgepikt, inclusief de uitgever. De recepten in dit nieuw uitgegeven boek zijn eerder verschenen in Havermoutje.

Fan van havermout?
Ben jij fan van havermout? Dan ben je bij hen dus aan het juiste adres. Niet alleen voor recepten, maar ook voor de nodige achtergrondinformatie. Wat is haver eigenlijk, hoeveel soorten zijn er en wat is het verschil tussen de verschillende verschijningsvormen?

Ook beseft het duo dat je misschien (nog) niet alle ingrediënten in je keukenkastje hebt staan. Dus voorzien ze je van een boodschappenlijstje mét het soort winkel waar je het vinden kan.

Een van de basisrecepten waar het boek mee begint is havermelk. Dat kun je eenvoudig zelf maken. Misschien is dit wel een heel fijn idee, zeker als je beseft dat een pak havermelk of haverdrink in de supermarkt meer dan €2,00 kost. Je hebt er wel een blender bij nodig. En een kaasdoek.

Na de basisrecepten volgen de gerechten de dag: ontbijt, lunch, snacks en avondeten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker herfstig havermoutje met appel? Of een zelfgemaakte granola? Ook staan er verrassende recepten in voor brood, bijvoorbeeld een havermoutbrood met blauwe bessen. Een havermoutcantuccini bij de thee? Dat kan je nu ook zelf maken.

Deze Masterclass Havermout geeft je veel inzichten over dit ingrediënt. Het enthousiasme van de auteurs is onstuitbaar, net als de mogelijkheden.

Eerder verschenen op Bazarow

Masterclass Havermout | Pascalle Bonnier en Mathijs Kok
Carrera Culinair | €17,99
ISBN 9789048866229