Marcus Polman is culinair journalist en foodondernemer. Ook is hij is interviewer, presentator, gespreksleider en bekend als jurylid van Masterchef Holland 2015. Polman schreef meerdere succesvolle kookboeken, waaronder het Handboek voor de Perfecte Steak, Het Perfecte Varken en de kookboekserie voor mannen De Perfecte Kok. Daarnaast schrijft hij ook voor bladen als Elle Eten en Esquire. Tevens is de ondernemer mede-eigenaar van The Rough Kitchen gevestigd in de Foodhallen in Amsterdam en eigenaar van streetfoodconcept Vet Lekker, bekend van het food event Rollende Keukens. Polman is gek op grote culinaire naslagwerken, een van zijn favorieten is De Grote Larousse Gastronomique.

“Het is mijn favoriet omdat je aan alles ziet dat de redactie voortdurend aan deze klassieker werkt, de recepten kloppen gewoon. Van een retro-gerecht als gevulde kalfskop tot het beste recept voor kimchi. En dan de geweldige lemma’s met achtergrondinformatie over producten, van alle verschillende soorten met beschrijving van herkomst, tot de smaak en eigenschappen.”

Marcus Polman heeft momenteel de driedelige handzame pocketeditie van 2011 in de kast staan, maar zijn oog laten vallen op de geactualiseerde editie van 2015: een limited edition met zwarte linnen harde kaft en gouden opdruk. Zijn lievelingsrecept uit het kookboek is de kip met truffel en peterselie. Een super simpel recept met maximale smaak en een maximaal wauw-effect. De Grote Larousse Gastronomique van Joël Robuchon is onder andere te koop bij Bol.com, €159,-