Natuurlijk ben je weleens in het Wereldmuseum in Rotterdam geweest. Ja toch zeker? Het voormalige museum voor Land- en volkenkunde zit op één van de mooiste plekken van Rotterdam. Er is in dit museum zoveel te zien en te beleven dat je er uren zoet kunt zijn. Bovendien kun je er heerlijk eten. Er is een lunchroom met voor de mooie zomerdagen een terras met uitzicht op de Maas. En er is een restaurant dat sinds november 2013 een Michelinster heeft. Zowel de lunchroom als het restaurant zijn toegankelijk zonder dat je het museum bezoekt. Maar dan mis je wel iets.

Op dit moment en wel van 10 februari tot en met 30 juli 2017, is er een bijzondere tentoonstelling in het Wereldmuseum. De tentoonstelling “Ik kook, dus ik ben. Een reis door de keuken met Abelkader Benali.” Rondom deze tentoonstelling is er van alles te doen. Met name ook voor kinderen. Op de website van het Wereldmuseum is daarover uitgebreide informatie te vinden.

Naar aanleiding van de tentoonstelling is er een kookschrift verschenen met veel korte artikelen, wetenswaardigheden, interviews en uitgebreide informatie over wat er allemaal te zien is en uiteraard bevat het recepten. Je leest o.a. alles over Een Nederlands bordje in Indonesië en de Indonesische rijsttafel in Nederland. Of misschien wil je wel lezen over een penis in de keuken. Het recept voor het feestelijk opdienen van levende Sagolarven laten we maar even links liggen. Er zijn voldoende notitiepagina’s waar je je eigen aantekeningen op kwijt kunt.

Het is aan schrijver en historicus Abdelkader Benali wel toevertrouwd om een boekje als dit tot iets bijzonders te maken. En voor een prijs van €4,95 kun je het zeker niet laten liggen. Dan moet je dus wel de tentoonstelling bezoeken. Nee, dat is niet helemaal waar want ook de museumwinkel is vrij toegankelijk. Het is echter aan te raden eerst de tenstoonstelling te bezoeken. Dan spreken de verhalen en informatie uit het boekje je nog veel meer aan.

Doen! De tentoonstelling is er tot en met 30 juli 2017.