Susan Aretz zette met Borreltijd de toon voor thuisborrelen. In Wereldwijd Borreltijd borrelen we vrolijk verder. Letterlijk en figuurlijk want voor de recepten liet ze zich inspireren door gerechten van over de hele wereld. Diverse bekenden leverden hun favoriete snack of hapje aan. Zoals vriendin Geetali uit India die uitzocht hoe methi mathri bereid wordt (een hartig koekje) en het recept voor vegan samosa deelde. Chef Alex Haupt gaf zijn ebi katsu recept.

Wereldwijd Borreltijd

Wereldwijd Borreltijd is ingedeeld op hoofdkenmerk namelijk kaas, vega, kip, vis, vegan en vlees. Daarnaast vind je een deel met drankjes, zowel met als zonder alcohol. Tussendoor geeft Susan nog suggesties voor vijf verschillende borrelplanken. Uiteraard met recepten uit Wereldwijd Borreltijd. De borrelplanken beslaan maximaal vijf hapjes: een mix van snel klaar en die wat meer tijd vragen. Uiteindelijk gaat het bij borrelen om gezellig samen tijd doorbrengen en niet om de alcohol of om een hele maaltijd te nuttigen.

Waar je, wat mij betreft, even doorheen moet lezen zijn de vele merknamen. Van de oven en keukengereedschap tot online supermarkten en specifieke ingrediënten laat Susan weten wat haar favorieten zijn. Er is inmiddels ook een eigen gin van haar hand, namelijk de Holy Unicorn Gin die tegelijk met het boek gelanceerd werd.

Wereldwijd Borreltijd biedt voor ieder wat wils. Simpel en herkenbaar zoals de labneh en bruschetta maar ook bewerkelijker en verrassend. Wat dacht je van aardappelkroketjes met Hollandse garnalen of koude kervelsoep. En wie zegt dat je de oesterzwam shoarmabroodjes niet stiekem als snelle avondhap mag serveren. De Italiaanse grissini zijn hier thuis inmiddels favoriet bij de soep.

Kortom een fijn boek vol lekkere hapjes en drankjes om het leven te vieren. En dat kun je niet vaak genoeg doen!

Wereldwijd Borreltijd – Susan Aretz – Fontaine uitgevers – ISBN9789046827901 – €22,99