De alom geliefde TV-kok Jeroen Meus wint de Nederlandse Johannes van Damprijs 2022. En dat is niet niks want grote namen gingen hem voor. Zijn naam wordt bijgeschreven in de lijst waar je o.a. Alain Passard, Alice Waters, Yotam Ottolenghi en Claudia Roden tegenkomt. Dat is toch iets om heel trots op te zijn.

Deze prijs wordt uitgereikt aan mensen met buitengewone verdiensten voor de verspreiding van gastronomische kennis. De juryvoorzitter Louise Fresco zegt in het juryrapport “Jeroen Meus is een sociale verbinder die laat zien hoe de culinaire cultuur mensen dichter bij elkaar kan brengen.”

Jeroen komt naar Nederland om de prijs in ontvangst te nemen en zal op zaterdag 12 februari van 15.00 – 17.00 uur signeren in de Kookboekhandel (Haarlemmerdijk 133, 1013 KG). Uiteraard zullen een aantal van zijn boeken verkrijgbaar zijn.

Veel mensen zullen de populaire en sympathieke Jeroen willen feliciteren met deze bijzondere prijs. Dat kan. Noteer tijd en adres in je agenda en kom ook!

Je bent van harte welkom.

Diverse boeken van Jeroen bespraken wij op deze website. Je hoeft alleen maar zijn naam bij de zoekfunctie in te typen om ze allemaal te zien.