Natuurlijk kan ik een lang stuk schrijven over de verkiezingen van HET BESTE KOOKBOEK VAN 2021. Maar het persbericht bevat alle informatie die nodig zijn. De genomineerde boeken en meer over deze verkiezingen kun je vinden op de website van Food and Friends.

Lees het persbericht goed want je krijgt veel informatie. O.a. over het gratis magazine met recepten uit de 61 ingezonden kookboeken. Leuk!!

We wensen alle deelnemers heel veel succes!

 

 

 

 

Persbericht:

HET BESTE KOOKBOEK VAN 2021

Boeken om op te eten

Amsterdam, Oktober 2021 – In de afgelopen periode zijn er weer meer kookboeken verkocht en zijn kookboeken wederom in populariteit gestegen. Om wegwijs te worden in het grote aanbod culinaire titels organiseert het culi-platform Food and Friends samen met PR bureau de Wonderneming van Fusina Verloop de Kookboek van het Jaar-verkiezing 2021. Deze grootste kookboeken verkiezing van Nederland, met een vakjury- en een publieksprijs, waar zowel Nederlandse als vertaalde kookboeken aan meedoen, is een ode aan alle pioniers die nieuwe recepten uitproberen, food stylen, smaakmakende teksten schrijven, kookboeken schitterend vormgeven, uitgeven en drukken.

What’s cooking?
De smaakmakende Food and Friends Kookboek van het Jaar verkiezing 2021 vindt plaats tussen woensdag 27 oktober en dinsdag 16 november 2021, de dag waarop de winnaars bekend gemaakt worden. Op woensdag 27 oktober 2021 nomineert de 5-koppige vakjury 6 titels. Tegelijkertijd komt die dag de stemperiode voor de Food and Friends publieksprijs op stoom.
Alle ingezonden boeken doen mee met deze publieksprijs. Het kookboek met de meeste stemmen wordt de absolute publiekslieveling van 2021. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op dinsdag 16 november 2021, voor alle kookboeken makers en de culinaire pers, reikt de jury 2 prijzen en 2 awards uit. De beste kookboeken vormgever en -fotograaf ontvangen ieder een speciale award. Hun naam staat vaak genoemd in het colofon van een kookboek maar spelen, volgens de organisatoren, een onmisbare rol bij het maken van een mooi kookboek.

De experts
De onafhankelijke vakjury, bestaande uit 5 professionals, beoordeelt de kookboeken, de receptuur en de vormgeving. De juryleden Bart van Berkel (chef en winnaar masterchef 2014), Bibi Loomans (redactiecoördinator culinair bij Koffietijd), Dana Ploeger (freelance redacteur Trouw), Jan-Hein Wierts (product manager Nederlands boek bij de Audax group) en Lyan van Furth (foodfotograaf en tweevoudig winnaar van de Foodelia Awards, de Oscars voor de beste culinair fotografen ter wereld) nemen dit jaar deze belangrijke taak op zich.

En er is nog meer!
Speciaal voor deze editie ontvangt iedere stemmer op de Food and Friends publieksprijs een exclusief Kookboek van het Jaar 2021 e-magazine. Met dit magazine krijgen kook(boeken)fans een voorproefje van de maar liefst 61 ingezonden kookboeken, plus per titel een recept ter inspiratie, dat hopelijk naar meer smaakt.

Over de organisatoren:
Marije Benink is de drijvende kracht achter Food and Friends, hét culi-platform van Nederland dat zij in 2018 startte. Met haar Food and Friends website (250k bezoekers per maand), dedicated nieuwsbrieven (30k abonnees) en sociale media (60k fans) inspireert zij dagelijks samen met haar Friends alle culi-fans met recepten, verhalen en de laatste trends.

Fusina Verloop initieerde als eerste en als eenpitter in Nederland vanaf 2007 de Kookboek van het Jaar-verkiezing en deed dat 10 jaar (2007-2017). Uit handen van Monsieur Cointreau, de organisator van de World Gourmand Cookbook Awards, ontving zij een speciale award voor haar inspanningen. Nu runt zij een PR bureau, gespecialiseerd in Nederlandse food producten, projecten en initiatieven #DutchFoodLover.