BouillonBij bouillon denken veel mensen aan soep. Maar bouillon is natuurlijk voor veel meer gerechten te gebruiken. Allereerst maken we zelf de bouillon. In dit boekje staan 10 van de belangrijkste basisbouillons van vlees, vis en groente. Bouillon is heel goed voor de gezondheid en waarom dat zo is lezen we in de eerste hoofdstukken.
Vervolgens krijgen we de recepten van de 10 belangrijkste basisbouillons zoals Klassieke runderbottenbouillon, Rijke mergbouillon, Varkenspootbouillon, Lichte kippenbouillon, Donkere rijke kippenbouillon, Wildbouillon, Witvisbouillon, Schaaldierenbouillon, Groentebouillon en Alliumbouillon. Die laatste klinkt bijzonder maar is een groentebouillon met o.a. veel ui, knoflook, prei en specerijen. Alliumbouillon wordt vaak gebruikt om peulvruchten in te koken die daardoor een hele fijne smaak krijgen.

Aangezien je bouillon prima kunt invriezen maak je het bij voorkeur in een wat grotere hoeveelheid. Na ieder bouillonrecept volgt een pagina met: Probeer dit eens …. met daarin een recept om met de gemaakte bouillon direct een lekker gerecht te maken. Zoals al gezegd kun je met bouillon veel meer dan alleen maar soep maken en dat zien we dan ook in de rest van het boek. Niet alleen soepen maar ook risotto’s, sauzen, curry’s en stoofschotels passeren de revue. Heerlijke gerechten zoals Geroosterde kip met geurige citroencouscous, Aziatische groene stoofpot met rijstnoedels, Chinese gesmoorde ossenstaart, Stifado (Griekse stoofschotel) en Geroosterde zalm in voorjaarsgroentebouillon en uiteraard ook overheerlijke soepen.

Bij vrijwel alle recepten staat een variatie zodat je voorlopig even vooruit kunt met experimenteren. Net als de recepten zijn ook de foto’s om van te smullen. Je krijgt direct zin om zo’n heerlijke bouillon te maken en je zult dat na lezing van dit boek vast en zeker vaker doen. Op Bol.com staan een inkijkexemplaar en video die een goede indruk geven.

Bekijk op bol.com

Bouillon – Vicki Edgson en Heather Thomas – Uitgeverij Terra – ISBN 9789089897435 – €20,–