Gevulde eieren uit Job & Perry. Een klootzak-proof kookboek. Lees hier de recensie.

Met in de inleidende tekst een waarschuwing voor oma want er gaat flink wat wasabi in.

24 stuks
30 minuten (+6 uur marineren)

Ingrediënten
12 eieren
1 fles bietensap
4 eetlepels mayo
1 eetlepel wasabipasta
zout en peper
1 pot viskuit (kijk welke je kunt krijgen)
2 eetlepels zwart, groen of oranje sesamzaad (van de toko)

Verder nodig
Garde, spuitzak

  1. Breng water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Giet af, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Doe de eieren in een ruime kom en schenk het bietensap erover. Marineer minimaal 6 uur, tegen die tijd zijn ze knalroze.
  2. Dep de eieren droog en halveer ze  netjes over de lengte. Wip de eidooiers er voorzichtig uit. Prak de dooiers en meng met de mayo en de wasabipasta tot een gladde massa. Proef of alles op smaak is en voeg eventueel zout en peper toe.
  3. Schep het mengsel in de spuitzak en knip een puntje van de spuitzak. Spuit de vulling in de gehalveerde eieren. Garneer de eieren tot slot met wat viskuit en besprenkel met het sesamzaad.

Job & Perry Een klootzak-proof kookboek | Job Pattinasarany & Perry de Man
Carrera Culinair | €29,99
ISBN 9789048857999