Een recept uit Wagamama your way. Lees hier de recensie.

moyashi soba

Een van de oorspronkelijke wagamama-gerechten, maar dan in een nieuw jasje.

voor 2 personen
45 g zongedroogde tomaten
½ el miso
1 tl chilipasta
800 ml groentebouillon
4 bimi, bijgesneden
2 nestjes ramennoedels
1 el plantaardige olie
½ courgette, in grove stukken
50 g peultjes, bijgesneden
¼ prei, in de lengte in tweeën en dan in grove stukken
4 groene asperges, in schuine stukjes
150 g taugé
3 el sojasaus
2 bosuien, bijgesneden en in schuine stukjes
1 el sesamzaad

  • Doe de zongedroogde tomaten, miso, chilipasta en 30 ml van de groentebouillon in een diepe kom en maak er met een staafmixer een gladde pasta van.
  • Blancheer de bimi 2 minuten in kokend water, dompel ze in ijswater, laat ze uitlekken en leg opzij.
  • Kook twee porties van de ramennoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af als ze gaar zijn. Verdeel ze over twee ramenkommen.
  • Zet een wok of grote pan op hoog vuur, verhit de olie en roerbak de courgette, peultjes, prei, bimi, asperges en tauge tot de groenten gekaramelliseerd maar nog wel stevig zijn. Voeg de sojasaus toe en schep alles nog een keer om.
  • Doe de rest van de groentebouillon in een andere steelpan en breng hem zachtjes aan de kook. Voeg de pasta van zongedroogde tomaten al kloppend toe om te voorkomen dat er klontjes ontstaan.
  • Schep de hete bouillon over de noedels in de kommen en trek ze met eetstokjes iets uit elkaar om een bedje te vormen. Schep de geroerbakte groenten erop en bestrooi met de bosuien en het sesamzaad.

Wagamama your way | Wagamama
Kosmos Uitgevers | €20,–
ISBN 9789021590097