Het is alweer vijf jaar geleden dat de zender 24kitchen in de lucht kwam. Toen dachten veel mensen nog dat 24 uur per dag kookprogramma’s wel heel erg veel van het goede was en dat het waarschijnlijk geen succes zou worden. Ze kregen ongelijk want vanaf het begin was de zender populair en dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven. Het vijfjarig bestaan wordt gevierd met de uitgave van het boek Feest! waarin we feestmenu’s en uiteraard de recepten aantreffen van populaire chefs zoals Angélique Schmeinck, Miljuschka Witzenhausen, Danny Jansen, Mounir Toub en nog een aantal anderen.

Het boek start met Fantastische Feestdagen, de dagen waarop je toch eigenlijk altijd wel iets bijzonders op tafel wil zetten. Daarna krijgen we Speciale Gelegenheden en dat kan van alles zijn. Van een kinderfeest tot een Italiaanse avond met vrienden, een verjaardag of een borrelbuffet. In het derde deel is het Elke dag feest met hapjes & amuses, voorgerechten & salades, hoofdgerechten, toetjes & taart en drankjes voor de dorst. Een keur aan heerlijke recepten voorzien van mooie foto’s trekt aan ons voorbij. Van een paastaart met advocaat tot de secret saté (van Danny uiteraard) maar ook traditionele oliebollen en hartige zalmholiebollen. Nee, geen tikfout. Het zijn inderdaad holiebollen. Wil je een geboortetaart bakken? Of op je verjaardag de gasten trakteren op een pasta-ovenschotel met paprika, aubergine, rode peper en mozzarella? Je vindt het allemaal in het boek Feest!

Het is een stevige hardcover met lekkere smulfoto’s en behalve de heerlijke recepten treffen we in het boek ook tips & trucs aan om alles zo stressvrij mogelijk te laten verlopen. Het boek sluit af met een duidelijk register waarin je in één oogopslag kunt zien of het recept met vlees, vis of vegetarisch is. Het was een prima idee van 24kitchen om het vijfjarig bestaan te vieren met dit mooie boek.

Het recept voor Rendang van spitskool uit dit boek vind je hier op Culinette

Uitgever 24kitchen – €24,99 – ISBN 9789400508170

Koop bij bol.com