Voor geeks – die hard fans van bijvoorbeeld Japanse anime, Marvel-superhelden of fantasy films als Star Wars of In de ban van de ring – is álle merchandise even geweldig. Posters, t-shirts, maar ook pantoffels of butter beer van Zweinstein: het is er allemaal. Je hebt er zelfs speciale winkels voor, zoals 4Geeks in Antwerpen. Fan van Harry Potter? Dáár moet je zijn! Voor de culi geeks is er nu het Kookboek voor geeks. Online kun je de inhoudsopgave bekijken.

Inhoud:
‘Van Harry Potter en Star Wars tot Dragon Ball en Thor: originele en verrassende recepten voor de echte fans!

Wanneer J.K. Rowling de heerlijke buffetten in de Grote Zaal beschrijft of Son Goku in Dragon Ball weer borden vol ramen en rijst naar binnen werkt, kun je als geek haast niet anders dan spontaan beginnen te watertanden.
Hoewel tovenaars en Saiyans helaas nog steeds tot de wereld van de verbeelding behoren, hoeft dat gelukkig niet zo te zijn voor de gerechten uit je favoriete films, series, manga’s en boeken!

In dit boek vind je originele recepten geïnspireerd op Star Wars, One Piece, Hellboy, Doctor Who en nog veel meer. Houd je een Thor-marathon? Schotel je gasten dan een gerecht voor dat de koning van Asgaard waardig is, zoals de Bifröst-piparkakku. Heb je je ooit weleens afgevraagd hoe Sams konijnstoofpotje uit In de ban van de Ring smaakt? Met dit boek maak je het stap voor stap klaar, dit keer mét aardappelen. Dompel je van voorgerecht tot dessert onder in de werelden van Midden-Aarde, Gallifrey en Metropolis en voel je heel even een hobbit, tijdreiziger of superheld.’

Kookboek voor geeks. Van Harry Potter en Star Wars tot Dragon Ball en Thor: originele en verrassende recepten voor de echte fans – T. Villanova & M. Leonard – Deltas – ISBN 9789044753721 – €24,95

Meer recepten voor fans? Zie ook Koken con amore van Sophia Loren, Aan tafel met Charles Dickens en Lekker Fred.

Op Kookboekennieuws recenseren we met liefde en aandacht recent verschenen culinaire uitgaven. Omdat we ze niet allemáál kunnen bespreken, maar het kookboek zo veel mogelijk onder de aandacht willen brengen, vind je in de rubriek Gespot informatie over boeken die net uit zijn.