Tom Hunt is prijswinnend chef-kok, auteur, en voorvechter van antivoedselverspilling. Zijn restaurant Poco in Bristol heeft diverse prijzen gewonnen. Tom schrijft voor vele magazines en kranten en is ervaren spreker en chef-kok op televisie (BBC News en Sky News) en op events. Tom is ambassadeur van Action Against Hunger, Soil Association, Slow Food International en The Fairtrade Foundation. Zijn eerste boek was The Natural Cook (2014).

Met een grote focus op duurzaamheid, is chefkok Tom Hunt op een missie: een eerlijker voedselsysteem creëren, door mensen te helpen heerlijk én duurzaam te eten. In Goed eten laat hij zien hoe eenvoudig dat is.

Goed eten

Goed eten gaat dieper in op dé vraag van dit moment: “Wat is een duurzaam eetpatroon?” Hoe wordt ons voedsel verbouwd, hoe zit de keten in elkaar, wat eten we en hoe gaan we voedselverspilling tegen?

In Goed eten, dat zowel kookboek als bron van praktische informatie is, beschrijft auteur en chef Tom Hunt een heerlijke, verantwoorde manier van eten. Hij leert hoe je duurzamer inkoopt, eet en kookt, zodat je – zonder extra kosten – gezonder en veel lekkerder kunt eten. Toms recepten zijn gevarieerd en feestelijk, en tegelijkertijd makkelijk te bereiden, voedzaam en betaalbaar.

Dankzij de vele originele variatie- en combinatiemogelijkheden is dit een boek bomvol lekkers. Het bevat eindeloos veel handvatten om elke dag iets heerlijks en verantwoords op tafel te zetten. Sommige gerechten zijn heel snel klaar en voor andere heb je wat meer tijd nodig: toegankelijke slow-food waarvan je nóg meer zult genieten.

Een boek om volop van te genieten met familie en vrienden, met overheerlijke, veelal plantaardige, recepten, van ontbijt tot salade en van gezinsmaaltijd tot zoete lekkernijen – en tegelijk een geweldige gids voor ecologisch bewust koken.

Goed eten – Tom Hunt – uitgever Spectrum – ISBN 9789000371396 – €35,00

Op bol.com kun je zijn boek inkijken via deze link

 

Op Kookboekennieuws recenseren we met liefde en aandacht recent verschenen culinaire uitgaven. Omdat we ze niet allemáál kunnen bespreken, maar het kookboek zo veel mogelijk onder de aandacht willen brengen, vind je in de rubriek Gespot informatie over boeken die net uit zijn.