Een zonnig recept voor een vrij weekend of een gezellige vakantiedag. Laura Kieft van Laura’s Bakery maakte een kinderbakboek vol duidelijk beschreven én geïllustreerde recepten (lees hier de recensie). De tekst van het recept vind je hieronder, de tekeningen zie je op het plaatje (en vind je ook in het inkijkexemplaar). Veel bakplezier!

IJsjescupcakes

Ingrediënten (voor 14 stuks)
180 gram ongezouten boter
135 gram fijne kristalsuiker
1 tl vanille-extract
4 eieren
180 gram zelfrijzend bakmeel
snuf zout
botercrème (zie Laura’s recept online; het staat ook in het boek)
14 ijsbakjes
sprinkles

Dit heb je ook nodig
beslagkom
(hand)mixer
bakplaat
ijslepel of 2 eetlepels
spuitzak
stervormig spuitmondje
parapluutjes

Aan de bak!
1. Doe de roomboter, kristalsuiker en vanille-extract in een kom en mix een paar minuten tot het romig is.

2. Voeg één ei toe en mix tot je dit niet meer ziet. Voeg dan het tweede ei toe en mix weer tot je dit niet meer ziet. Doe hetzelfde met het derde en vierde ei.

3. Voeg het zelfrijzend bakmeel en zout toe, mix rustig tot je het meel niet meer kunt zien.

4. Zet de ijsbakjes op een bakplaat. Schep met een ijslepel het beslag in de vormpjes, één lepel per ijsbakje is genoeg. Als je geen ijslepel hebt, gebruik je 2 eetlepels om de bakjes te vullen. Probeer het beslag gelijk te verdelen zodat in ieder vormpje evenveel beslag zit.

5. Bak de cupcakes 16-18 minuten op 175 °C. Controleer of ze gaar zijn en haal ze dan uit de oven. Laat de cupcakes helemaal afkoelen voordat je ze versiert.

6. Doe de botercrème in een spuitzak met het stervormige spuitmondje. Spuit op iedere cupcake een mooie toef.

Tip
Deze cupcakes kunnen soms een beetje gek rijzen in de ijsbakjes. Snijd alle gekke uitstekende stukjes weg voordat je er een toef op spuit. En van die stukjes kun je natuurlijk lekker snoepen!

7. Strooi sprinkles over de toeven en prik een leuk parapluutje in de cupcakes.

Bewaren
Zonder toef blijven de cupcakes in een trommel 4-5 dagen lekker. Met een toef kun je ze 2-3 dagen bewaren in een trommel. Zet ze op een koele plek buiten de koelkast.

Recept, foto en tekeningen uit:
Het Laura’s Bakery kinderbakboek: 30 stap-voor-stap recepten voor kinderen – Laura Kieft – Forte Culinair – ISBN 9789462502574 – €20,-