Dat voeding kan helpen om gezond te blijven dat mag inmiddels bekend zijn. Maar gezond eten kan ook helpen bij bepaalde aandoeningen.

In de reeks Eat to Beat wordt telkens antwoord gegeven op alle vragen over voeding en een bepaald gezondheidsprobleem. Je krijgt ook concrete tips en verschillende passende recepten.
Charlotte Robyns geeft je in Eat to beat: het prikkelbaredarmsyndroom alle info die je moet weten over PDS. Wat is PDS exact? Wat is prikkelarme voeding? Wat eet je beter wel en wat beter niet? Het boek bevat naast wetenschappelijk onderbouwde info ook 40 lekkere en prikkelarme recepten.

Eat to Beat

Charlotte Robyns is diëtist in het AZ Sint-Lucas in Brugge en heeft een passie voor lekker eten. Ze ziet in het ziekenhuis geregeld patiënten met het prikkelbare darmsyndroom die last hebben van bepaalde voeding. Ze hoopt met dit boek patiënten te helpen zodat ook zij kunnen genieten van lekker eten.

Christine Tobback geeft je in Eat to beat: hoofdpijn en migraine alle info over de relatie tussen voeding en hoofdpijn. Wat is de invloed van voeding op migraine? Welke medicatie en supplementen kunnen helpen? Wat is het verschil tussen hoofdpijn en migraine? Welke etenswaren eet je best in mindere mate?

Eat to Beat

Ze interviewde ca. 116 mensen rond het onderwerp migraine en voeding, om zo een wetenschappelijk onderbouwd, maar toegankelijk boek te schrijven. Je krijgt zowel algemene tips als meer specifieke informatie. Aangevuld met enkele heerlijke recepten kan dit boek helpen om je van je hoofdpijn te verlossen!

Eat to Beat het prikkelbaredarmsyndroom – Charlotte Robyns – Uitgever Lannoo – ISBN 9789401477567 – €24,99

Eat to Beat hoofdpijn en migraine – Christine Tobback – Uitgever Lannoo – ISBN 9789401481908 – €24,99

 

Op Kookboekennieuws recenseren we met liefde en aandacht recent verschenen culinaire uitgaven. Omdat we ze niet allemáál kunnen bespreken, maar het kookboek zo veel mogelijk onder de aandacht willen brengen, vind je in de rubriek Gespot informatie over boeken die net uit zijn.