Ook al is het boek Energy & Vegan al weer een paar weken uit, het past goed bij het begin van het nieuwe jaar waarin veel mensen zich verdiepen in hoe en wat ze eten. Energy & Vegan gaat over de positieve effecten die eten op ons lichaam en geest kan hebben, gebaseerd op de rijke traditie van de Chinese geneeskunde. Voedsel bevat energie, en kan ons op allerlei manieren beïnvloeden.

Energy & Vegan

Met geestige anekdotes en treffende voorbeelden uit het dagelijks leven maakt Alexander deze voor velen nog onbekende kennis toegankelijk. Door de principes steeds op een verfrissende en begrijpelijke manier uit te leggen, wordt elk recept een sleutel tot meer balans, meer energie of meer ontspanning.

Het boek staat vol recepten zoals een lichte salade van haricots verts en zeewier met amandelcrème, lotuswortel met tofutartaar in tempura, een hartige Tel Aviv-salade, een pizza van polenta en een explosieve, spicy ramen-bowl. Eeuwenoude kennis over voeding wordt in een eigentijds en smakelijk jasje gegoten. Ontdek hoe gezond eten ook lekker kan zijn en een bepalende factor kan spelen in gezondheid, humeur en gedrag.

Eerder schreef Gershberg Vegan for Friends waarvan je een recensie op Kookboekennieuws kunt vinden.

Energy & Vegan – Alexander Gershberg  – uitgever Karakter Culinair  – ISBN 9789045217963 – € 29.99

Op Kookboekennieuws recenseren we met liefde en aandacht recent verschenen culinaire uitgaven. Omdat we ze niet allemáál kunnen bespreken, maar het kookboek zo veel mogelijk onder de aandacht willen brengen, vind je in de rubriek Gespot informatie over boeken die net uit zijn

.