Van Jamie’s Food Fight Club, een tv-programma dat hij samen met Jimmy Doherty presenteert, is nu een kookboek uit. Aan het einde van de pier in Southend-on-Sea komen beroemdheden langs om samen met Jamie te koken en vooral om mensen te inspireren om zelf te (gaan) koken.

Jamie's Food Fight Club

Anders dan in Jamie’s snelle kookboeken draait het hier vooral om de bereiding van een feestmaal. Koken en eten met vrienden is immers een feest en dan wil je uitpakken. Alle gerechten zijn zoveel mogelijk ‘from scratch‘. Dus ja de Yorkshire puddings worden zelf gemaakt, net als de deegwaar, de sausjes, het platbrood, de curry pasta’s enzovoort. Dat maakt de recepten bewerkelijker dan we van Jamie gewend zijn.Reken bijvoorbeeld voor zoiets als pulled lam op een hele dag in de oven.

De gasten in Jamie’s Food Fight Club koken gerechten van over de hele wereld. Van Azië en India tot Latijns-Amerika maar good old school Engels comfort food wordt niet vergeten. Portiegroottes variëren van twee tot maar liefst veertien personen. Bij feesten denk je niet aan calorieën dus de meeste gerechten zijn behoorlijk overdadig. Onderaan ieder recept kun je trouwens zelf de voedingswaarde per portie beoordelen, mocht je dat willen.

Er is voor ieder wat wils: culinaire hoogstandjes of simpelweg heerlijk, enorme hoeveelheden (ook geschikt om in te vriezen) of gezinsporties, vlees/vis/vega. Doordat er zoveel basisrecepten in staan is dit ook een boek dat je even uit de kast pakt voor goed pastadeeg, een smakelijke pesto of een luchtig broodje …. en voor je het weet ben je een half uur en dertig lekkere recepten verder!

Ook al is dit Jamie’s 22e Nederlandstalige boek, hij blijft verrassen met deze feestelijke recepten.

Koop bij bol.com

Jamie’s Food Fight Club, Weekend kookboek – Jamie Oliver – Uitgever Kosmos – ISBN9789021572048 – €20,00