Zeg je Pasen dan zeg je brunch! Lekker lang en uitgebreid met familie en vrienden aan een tafel vol lekkers.

Afgelopen maandag besprak ik de nieuwe uitgave van het Margriet kookboek en vandaag deel ik het recept voor twee heerlijke sandwiches die terug te vinden zijn in dit boek. De klassieke clubsandwich en een heerlijke eiersandwich. Ideale gerechtjes om voor de Paaslunch of -brunch te maken.

 

CLUBSANDWICH (voor 1 persoon)

Ingrediënten

3 sneetjes wit brood, geroosterd
2-3 el mayonaise of fritessaus
100 gram kipfilet, gebraden en in stukjes gesneden
2 blaadjes sla
1 tomaat, in plakjes gesneden
zout, peper

Bereiden

Besmeer het geroosterde brood met mayonaise. Beleg 2 sneetjes met het kippenvlees. Haal de slablaadjes door de rest van de mayonaise en leg ze op de stukjes kip. Leg de plakjes tomaat op de kip en bestrooi het geheel met zout en peper.

Leg de 2 belegde sneetjes brood op elkaar en plaats de derde erbovenop. Prik er houten (saté)prikkers doorheen, zodat de sneetjes goed vast blijven zitten. Snijd het stapeltje tenslotte diagonaal door.

 

EIERSANDWICHES (voor 4 sandwiches)

Ingrediënten

4 eieren, hard gekookt en in stukjes gesneden
4 plakken rauwe ham, in snippers gesneden
4 el mayonaise of fritessaus
0,5 tl kerrie
8 sneetjes witbrood
40 gram boter of margarine
tuinkers

Bereiden

Vermeng in een kommetje de stukjes ei en hamsnippers met de mayonaise en de kerrie. Besmeer het brood met boter. Beleg 4 sneetjes met het eiermengsel en bestrooi ze met tuinkers. Leg de andere sneetjes erbovenop. Zet ze vast met houten (saté)prikkers en snijd ze diagonaal door.

Het recept is met toestemming van de uitgever geplaatst. De afbeeldingen zijn afkomstig van stockfotosite ‘Pixabay’