BladerdeegpasteitjesIn oktober verscheen het prachtige boek ‘Wereldhapjes‘ van Sophie Dupuis-Gaulier. Van uitgeverij Forte Culinair mogen we een recept uit dit boek met onze lezers delen. Altijd leuk! Ik heb gekozen voor de bladerdeegpasteitjes met geitenkaas, ui en tijm. Niet moeilijk en lekker om te serveren tijdens de komende feestdagen!

 

 

 

 

Bladerdeegpasteitjes met geitenkaas, ui en tijm (foto: Guillaume Czerw)

Ingrediënten:

– 1 pak diepvries bladerdeeg, ontdooid
– 1 rolletje stevige geitenkaas
– boter om in te vetten
– 150 gram uienchutney
– peper
– paar takjes tijm (alleen de blaadjes)
– 1 losgeklopt ei

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de geitenkaas in plakjes van ongeveer 1 cm dikte. Rol het bladerdeeg uit tot een grote plak. Steek er met een vormpje rondjes uit van ongeveer 8 cm doorsnee en leg deze op een ingevette bakplaat.

Leg in het midden van elk rondje 1 theelepel uienchutney. Bedek met een plakje geitenkaas. Bestrooi met peper en tijmblaadjes. Gebruik een kwastje om de randen met het losgeklopte ei te bestrijken. Zet 20 minuten in de oven en serveer direct.

Kookboek recensie Wereldhapjes vierkant

Wereldhapjes – € 24,99