75 recepten zoet en hartig

Het boek Bakken in de airfryer van Simone van der Koelen

Inkijkexemplaar op bol.

In haar eerste boek Lunchen zonder boterham vertelt Simone van der Koelen dat ze niet zo dol is op een boterham bij het ontbijt of de lunch. Lees hier de recensie.
Toch weet ze in haar tweede boek met de titel Bakken in de airfryer een aantal heel lekkere broodjes uit de airfryer te toveren. Een voorbeeld daarvan zijn de Turkse broodjes met sesamzaad die je ook op haar website kunt vinden.

Omrekentabel
Maar laten we bij het begin beginnen. Bakken in de airfryer bevat 75 recepten die zowel hartig als zoet zijn. Na de inleiding krijgen we antwoorden op vragen zoals “Wat kan een airfryer?” Maar ook “Wat kan een airfryer niet?” Het verschil met een oven wordt uitgelegd en we lezen waarom je altijd het mandje moet gebruiken en verder worden er nog veel meer tips en trucs gegeven. Erg handig is ook de omrekentabel want soms kom je een recept voor de oven tegen en wil je dat in de airfryer maken en dan moet je de temperatuur en de tijd aanpassen.

Verrast
Dan volgen er zes hoofdstukken met recepten. We zien Hartig brood, Zoet brood, Taart & cake, Klein gebak, Hartige hapjes en als laatste Hartige taart.
Bij het doornemen van de recepten werd ik aangenaam verrast. Dat je meer met een airfryer kunt dan snacks bakken wist ik wel maar Simone haalt er echt helemaal uit wat maar mogelijk is op bakgebied. Ik noem zomaar even een paar recepten. Aziatische groentequiche met pindasaus, Scones met kaas en bieslook, Sinaasappelboterkoek met pecannoten, Tiramisucupcakes, Uientaart met geitenkaas, minicroissantjes met roomkaas en zalm, kipsatéhapjes. En zo gaat het maar door.

Inspirerend
Bij ieder recept staat welke bakvorm je nodig hebt maar soms is dat ook gewoon bakpapier. En de temperatuur en tijden voor een gewone oven staan er ook bij. Voor het geval je geen 5 maar 10 Maritozzi (met slagroom gevulde Italiaanse broodjes) wil maken. Dat zou zomaar kunnen!
Ook tref je bij ieder recept de voedingswaarden per portie aan. Ik weet zeker dat ik heel veel van de recepten ga proberen. Op een paar na heeft Simone ook de smakelijke foto’s zelf gemaakt.
Bakken in de airfryer is een fijn en inspirerend boek.

Bakken in de airfryer | Simone van der Koelen
Forte Culinair | € 20,–
ISBN 9789000396887