1 Groente in de hoofdrol - Georgina FuggleSteeds meer mensen willen gezond eten en steeds meer mensen eten vleesloos. Als vanzelf gaan dan ook groenten een grotere rol spelen in je dagelijkse eetpatroon en in dit boek vind je daarvoor veel inspiratie.

Georgina Fuggle is kok en foodstylist. Ze schrijft op haar blog veel over eten en runt samen met haar partner een aantal pop-up restaurants onder de naam ‘Hart & Fuggle’.

In dit boek pleit Fuggle voor het koken met de seizoenen en ze drukt ons op het hart vooral niet bang te zijn nieuwe dingen te proberen en te experimenteren met smaken, texturen, kleuren en geuren. De groenten die ze gebruikt zijn allemaal in de supermarkt of op de markt verkrijgbaar, maar ze raadt je aan om ook thuis in de tuin eens met het telen van groente aan de gang te gaan. Dit boek bevat ruim 100 recepten waarin groente de hoofdrol speelt en dat geeft je een flinke kickstart als je vegetarisch of flexitarisch wilt gaan eten.

De recepten zijn per groentesoort verdeeld. Het begint met wortelgroenten die vaak een hele mooie basis vormen voor de avondmaaltijd. Hier vind je bijvoorbeeld een recept voor hasselback aardappelen met rozemarijn, verschillende gerechten met knolselderij en natuurlijk allerlei recepten met wortel. Warme salade van geroosterde wortel met walnoot, peterselie en granaatappel bijvoorbeeld. Dan gaan we door met groentesoorten die in de categorie allium aficionado vallen, zoals ui, prei en knoflook. Ik zie bijvoorbeeld een prachtige foto van een lente-ui zwarterijstsalade met mango die ik best eens zou willen proeven. Of gestoofde prei met dragoncrumble.

We gaan verder met een hoofdstuk over bonen en zomergroenten. Hier vind je Peter Rabbits Sla Soep, tuinboontjes – tuinkruidenfrittata en recepten met witlof. Hierna volgt een hoofdstuk over vruchten van de aarde (tomatencobbler!), een hoofdstuk over mysterieuze paddenstoelen (champignon-knoflookcarbonara!) en een hoofdstuk over kool, met recepten met boerenkool, Chinese kool, paksoi en nog veel meer!

1 Groente in de hoofdrol van Georgina Fuggle geeft je originele groenterecepten waarmee je een behoorlijke tijd vooruit kunt en die je stimuleren eens iets ander te maken dan je gewend bent. De recepten zijn duidelijk uitgewerkt en voor de meeste mensen goed te volgen. Laat je niet ontmoedigen door de prachtige foto’s en mooie styling. Eten is namelijk net zo lekker als het wat minder mooi op je bord ligt!

Bekijk op bol.com

1 Groente in de hoofdrol – Georgina Fuggle – Forte Culinair – ISBN 9789462501706 – €19,99