Het slowcooker kookboekDe slowcooker is weer helemaal terug van weggeweest. Heb jij er één in de kast staan? Dan wordt het tijd dat je er weer eens mee aan de slag gaat. Koken in een slowcooker is namelijk erg makkelijk, smakelijk en je hebt er bijzonder weinig werk van.

Lorna Brash schreef een boek met allemaal nieuwe en lekkere recepten die je in de slowcooker kunt bereiden. Met dit boek geef je je ‘sloompie’ – zoals het apparaat vaak liefkozend genoemd wordt – dus echt een tweede leven.

In dit boek zijn recepten opgenomen waar je ‘s morgens een kwartier tot twintig minuten tijd aan kwijt bent. De rest van de dag zet je het apparaat aan en kun je je gang gaan totdat je trek krijg in je avondmaaltijd. In een enkel geval heb je er nog wat nawerk van en meestal moet je er nog wat bijgerechten bij maken. Maar veel is het niet. Dat je in een slowcooker soepen en stoofpotten kunt maken weten de meeste mensen wel, maar er kan zoveel meer.

Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken. Het begint met wat tips over de aanschaf van een slowcooker en wat algemene informatie. Het receptendeel begint met voorgerechten en soepen. Zo vind je hier bijvoorbeeld een noedelsoep met Chinese kool en gehaktballetje en mediterrane vissoep met rouille, maar bijvoorbeeld ook een zalmmousse die je in de slowcooker kunt maken.

Verder vind je in dit boek recepten voor pasteien, gratins, stoofschotels en sauzen, maar ze zijn allemaal net even anders dan wat je in andere kookboeken leest of wat je online vindt. Ook zijn er een aantal manieren opgenomen om groot vlees (braadstukken) te bereiden, zoals bijvoorbeeld een in cola gegaarde ham of Jamaicaanse jerk kip.

Het allerleukste aan dit boek vind ik dat er ook nagerechten in zijn opgenomen. Ik heb zelf nog nooit een zoet gerecht in de slowcooker bereid, maar dat ga ik – geïnspireerd door de recepten uit dit boek – zeker eens proberen. Je kunt bijvoorbeeld een chocoladebrowniecake maken in je slowcooker of een broodpudding met marmalade.

Al met al is het Slowcooker Kookboek een mooie inspiratiebron om je slowcooker weer eens uit de kast te halen en om er eens iets anders in te maken dan je tot nu toe gewend was.

Bekijk op bol.com

Het Slowcooker Kookboek – Lorna Brash – Veltman Uitgevers – ISBN 9789048314362 – € 20,00