Kookboek Vegan pasta

Link naar Bol.com

Brianna Claxton is opgegroeid in Buffalo in de staat New York en was vaak te vinden in de keuken van haar Italiaanse oma en heeft van haar veel geleerd over het Italiaanse eten. In de zomer was ze regelmatig bij haar tante op de boerderij waar ze veel leerde over de waarde van verse producten van het land.

Briana heeft in haar jonge jaren een culinaire opleiding gevolgd en begon een eigen foodblog, plaatste haar creaties op Instagram en van het een kwam het ander. Ze ging samenwerken met vegan merken, ontwikkelde zelf recepten en werd foodfotograaf. Haar keuze om vegan te gaan eten was gebaseerd op haar liefde voor alle dieren.

Het bereiden van vegan recepten hoeft niet moeilijker of makkelijker te zijn dan “gewone” recepten vindt ze. Hoe vaker je kookt, hoe meer vertrouwen en plezier je in koken krijgt aldus Brianna. Vegan Pasta is een leuk boek om vegan zuivel en vegan vlees zelf te gaan maken. Er staan recepten in om vegan gehakt, kip, draadjesvlees, worst, chorizo en zelfs coquilles te maken.

Ook recepten om vegan boter, mozzarella, parmezaan, geitenkaas, ricotta en mascarpone te maken vind je terug in dit boek. Hoe leuk is dit, niet meer afhankelijk zijn van de producten uit de supermarkten, maar aan de slag te gaan om dit op een gezonde manier zelf te maken.

Veel van de ingrediënten die je nodig hebt zijn gewoon verkrijgbaar in de supermarkt en soms wordt er aangegeven om een ingrediënt te halen bij een natuurvoedingswinkel of online te bestellen. Dit wordt steeds netjes vermeld in de ingrediëntenlijst zodat je weet waar je aan toe bent.

In Vegan Pasta vind je recepten om zelf pasta’s te maken waar Brianna gebruik maakt van met name griesmeel. Dit omdat haar oma ook vaak pasta maakte van griesmeel en het sowieso vegan is. In hetzelfde hoofdstuk over pasta’s en gnocchi maken vind je ook recepten voor sauzen zoals een tomatensaus, een bolognesesaus, alfredosaus en zo meer en natuurlijk allemaal vegan.

Keuze genoeg om gerechten uit te gaan proberen als je van Italiaans eten houdt en een andere twist aan gerechten wilt geven. Leuke gerechten om te maken zijn onder andere gevulde pasta’s (cappelleti met citroen en pistache crème of een zwarte fagottini met basilicum en knoflookyoghurt).

Ook vind je in Vegan Pasta een recept voor gnocchi, deze keer met zoete aardappel en een vegan boter en salie. Recepten om brood te maken en recepten van bijgerechten zijn ook te vinden in dit mooie boek. Vegan Pasta is de moeite van het aanschaffen waard; er staan meer dan 80 recepten in. Ik ga zeker recepten uit dit boek uitproberen, ik hou van pasta en ben erg nieuwsgierig naar het zelf maken van vegan vlees en zuivel.

Vegan pasta | Brianna Claxton
Good Cook | € 23,50
ISBN | 9789461432902