Als het om knoflook gaat is er vaak geen tussenweg. Je bent er dol op of je moet er niets van hebben. De mensen die er niets van moeten hebben vinden vaak de geur, met name de volgende dag, erg vervelend. De knoflookteler Arjan Biesheuvel legt in zijn boek “Verse knoflook” uit dat die geur na het eten van verse knoflook veel minder erg is. Omdat er veel misverstanden zijn als het om verse knoflook gaat besloot Arjan Biesheuvel zijn kennis op papier te zetten. We lezen in zijn boek alles over de knoflookfamilie, teelt en andere wetenswaardigheden.

Er is een groot verschil tussen verse knoflook en de gedroogde bolletjes die je in een netje in de supermarkt koopt. Verse knoflook is veel smakelijker, zachter en je kunt ook de steel gebruiken. In het bedrijf van Arjan Biesheuvel worden ook producten met verse knoflook gemaakt en deze worden via de website verkocht.
Wie zelf aan de slag wil met verse knoflook kan zich uitleven op de meer dan veertig recepten van Ineke Groen die Arjan heeft vastgelegd in dit heerlijke boek. Van knoflookroomsoep tot tonijn met knoflook sojasaus maar tot onze grote verrassing ook toetjes met verse knoflook. In het boek staat ook een aantal manieren om knoflook zelf in te maken in het zuur of te roken.

Tussen de recepten door staan hier en daar nog wat tips en komen kenners aan het woord. Het boek bevat veel mooie foto’s. Aan het begin van het boek treffen we een index en aan het einde een register aan. Voor knoflookliefhebbers is dit een erg leuk boek.

Uitgegeven in eigen beheer – €24,95 – ISBN 9789082442717

Koop bij bol.com