In Nederland wordt relatief veel brood gegeten en een tosti lust iedereen wel. Er zijn blijkbaar tegenwoordig zelfs tostirestaurants. Nergens kom je zoveel variatie in tosti’s tegen als in ons land. Het boekje Tosti’s van Machteld Smid belicht deze lekkernij van alle kanten. Van de soorten brood en de verschillende manieren om een tosti te maken tot alles wat je tussen een tosti kunt stoppen.

Er valt nog heel wat te melden over het maken van een lekkere tosti. Ten eerste is er de manier van bereiden. Gebruik je een contactgrill, een tosti-apparaat, een pan of een oven. Het kan allemaal en alle methodes passeren de revue. Vervolgens geeft de schrijfster informatie over de broodsoorten en de soorten kaas. En dan volgen de recepten en vanzelfsprekend beginnen we met de klassieke tosti ham & kaas.

Maar dat is dan ook één van de weinige klassieke tosti’s die we tegenkomen. Alle volgende recepten zijn anders dan de doorsnee tosti en allemaal even heerlijk. Wat dacht je van een tosti geitenkaas & avocado of een tosti Mac ‘n Cheese. Een garnalentosti of een tosti chocopasta & banaan. Behalve zeer smakelijke tosti’s bevat het boekje ook recepten voor bijzondere wentelteefjes en een Briochetoast op z’n Brits waarbij we sneden briochebrood grillen en beleggen met een mengsel van citroenroom en frambozenjam. We zien ook een Partybrood gevuld met kaas en een Platbrood mozzarella & groente.

Je kunt aan de coverfoto al zien dat het een smulboekje is. Zowel de recepten als de foto’s (die overigens allemaal van Shutterstock komen) zullen iedereen doen watertanden. Wat ontbreekt in het boekje is een index. Aangezien het niet zo’n dik boekje is zul je je favoriete recept al bladerend vast snel terug kunnen vinden. Tosti’s is een lekker smulboekje vol inspiratie en zeer vriendelijk geprijsd.

Tosti’s – Machteld Smid – Karakter Culinair – ISBN 9789045212135 – €9,99

Bekijk op bol.com