Athenaeum Nieuwscentrum helpt ons de pareltjes uit het assortiment van duizenden pagina’s, gedrukte letters en full-colorafbeeldingen te kiezen: de top 5  food magazines, met Cherry BombeThe Cleaver QuarterlyTapasLucky Peach en Ambrosia.

nr 1 Ambrosia #1 (Eng)

Ambrosia is een prachtig nieuw tijdschrift over het Mexicaanse eiland Baja, dat door middel van adembenemende fotografie en goede teksten het leven en de eetcultuur van dit schiereiland zo tastbaar maakt dat het tijdschrift hopelijk godenvoedsel voor elke lezer wordt.

nr 2 Lucky Peach #17 (Eng)

Lucky Peach trekt zich niets van alle regels aan, het tijdschrift doet helemaal z’n eigen ding. In dit nieuwe nummmer van alles over ontbijt: de bereiding van eieren, koffie en andere petit dejeuner-geheimen.

nr 3 Tapas #6 (Eng)
Tapas is een jammie-jammie-tijdschrift uit Spanje dat urban culture combineert met eten en een supertoffe leefstijl.

nr 4 The Cleaver Quarterly #6  (Eng)
Bij The Cleaver Quarterly, een tijdschrift over de Chinese keuken, is men niet bang om te spelen met Aziatische stereotypes, ze zijn kampioen broodjes noodle maken  en zijn niet gespeend van enige slimme zelfspot.

nr 5 Cherry Bombe #5  (Eng)
Cherry Bombe verschijnt twee keer per jaar, en is een culinair tijdschrift dat onbeschaamd de schijnwerper richt op  vrouwen en eten.  Vrouwen die kweken, maken, serveren en van een goede maaltijd genieten.

Deze foodbladen zijn allemaal te koop bij Athenaeum of te bestellen via de website.