One Pan Perfect van Donna Hay is een kookboek dat aan alle kanten roept: “Geef mij cadeau! Geef mij cadeau!” Daarbij moet je in acht nemen dat het ook een cadeau aan jezelf kan zijn. Maar wil je iemand die graag kookt erg blij maken dan gaat dat met One Pan Perfect zeker lukken.
Alles aan dit boek klopt. Het is een groot, glossy boek met mooie foto’s. De cover is uitgevoerd in lichte rustige tinten met gouden letters. De recepten zijn allemaal goed maakbaar en heerlijk. En de auteur is Donna Hay. Tel dat allemaal bij elkaar op en je hebt iets moois in handen.

Er zijn vijf hoofdstukken en gezien de titel van het boek zullen die je niet verbazen. We zien achtereenvolgens Eén bakplaat, Eén koekenpan, Eén ovenschaal, Eén pan en als laatste het hoofdstuk Smaakmakers. Ieder hoofdstuk begint met hartige gerechten en wordt afgesloten met een aantal zoete gerechten. In het hoofdstuk Smaakmakers krijgen we niet alleen de recepten van de smaakmakers maar ook tips en recepten met wat je ermee kunt maken. Zoals we gewend zijn van Donna Hay zijn de recepten duidelijk beschreven.

Watertandend bladeren we even door het boek. Bakplaat met kip, chorizo en aardappel, Kipspiesjes met cashewsatés en chili-gemberbimi, Gegrilde tikkalamskoteletjes met peer-venkelsalade, Gehaktballen met porcini, witte bonen en mozzarella of Semmifreddo met chocolade en espresso. Alles is even aantrekkelijk en het ziet er overheerlijk uit. Soms zul je bij het gerecht nog iets willen serveren als een salade of rijst. Maar die keuze mag je zelf maken.

Het hoofdstuk Smaakmakers staat bol van de recepten die je direct wilt maken. Van Limoen-citroengraspasta, Kleverige misomarinade tot Kokoskaramel (waarmee je Kokos-tahinkaramelrepen of Baskische karamelcheesecake maakt) tot een Chocolade-espressosiroop die van een eenvoudig dessert direct iets bijzonders maakt. Alle kookboeken van Donna Hay zijn de moeite waard maar met ieder nieuw boek dat uitkomt lijkt ze zichzelf steeds weer te overtreffen. Er is een inkijkexemplaar dat een paar recepten prijsgeeft en waar je een goede indruk krijgt van One Pan Perfect.

Wie ervan houdt om met weinig middelen en overal verkrijgbare ingrediënten snel een gezonde en originele maaltijd op tafel te zetten heeft met One Pan Perfect het juiste kookboek in handen.
Je zult het maar cadeau krijgen.

One Pan Perfect | Donna Hay
Uniekboek Spectrum | €32,99
ISBN 9789000380855