Kent u de verslavende worsten van Brandt & Levie? Deze staan niet alleen bekend om de lekkere smaak en de leuke details maar ook zeker om het mooie verhaal er achter. Nu is er voor diegenen die het verhaal nog niet kennen een boek: ‘De worst story’. Je leest over de vriendschap tussen drie jongens die elkaar kennen uit de keuken van een Amsterdams restaurant. Er stond steevast huisgemaakte worst op de kaart. Werken, feesten en lekker koken is wat zij deden. Geïnspireerd door hun helden Carlo Petrini (Slow Food), Dario Cecchini (de ultieme roosterkoning), Anthony Bourdain (koken is rock ’n roll) en Diny Schouten (de pasteikoningin) reisden ze op worstreis via Parijs en Corsica naar Italië, het walhalla van de worst. Gingen vervolgens op worststage bij ambachtelijke Corsicaanse charcutiers, bij grootschalige hamfabrieken, maar ook bij slagers die alleen in de winter slachten en geen koelcel hebben. Bij thuiskomst in Nederland wilden ze de aller lekkerste worst gaan maken van goed gehouden Nederlands varken. Afijn, lees het zelf maar.
De worst story, Samuel Levie & Maarten Kuiper, Nijgh & van Ditmar, isbn 9789038801025 € 27,50