Nooit geweten dat de overbekende chocoladetraktatie van TOBLERONE al een eeuw geleden werd uitgevonden. Het werd direct een succes en het wordt nu in meer dan 120 landen verkocht. Het is er in verschillende smaken. De kracht van TOBLERONE is onder andere dat het direct herkenbaar is. Waar je ook komt en in welke winkel je ook staat, je ziet direct die driehoekige reep met de grote rode letters. De driehoekjes kun je gemakkelijk afbreken en snoepen zo heerlijk weg. Maar je kunt meer met TOBLERONE en dat laat het TOBLERONE Kookboek met 40 verrassende lekkernijen uitgebreid zien.

In de vier hoofdstukken Zonder te bakken, Klassiekers, Bijzondere gelegenheden en Nagerechten zien we goed maakbare en overheerlijke recepten zoals cranberrykoekjes met witte TOBLERONE en macadamianoten, TOBLERONE-bosvruchtenblondies, TOBLERONE-taart met koffie-roomvulling en de prachtige sneeuwwitte wintertaart. In het hoofdstuk Bijzondere gelegenheden treffen we recepten aan waar je soms even je mouwen voor op moet stropen en waarvoor je iets meer ervaring moet hebben met bakken. Maar of het er nu wel of niet net zo geweldig uitziet als op de foto’s, lekker smaken doet het toch wel.

Het kan ook echt heel erg simpel en zelfs zonder bakken. Een voorbeeld daarvan is de Gemarmerde chocolade. Recept:

Voor 10 personen; gebruik een bakvorm van 20 x 30 cm, bekleed met bakpapier
Bereiden: 20 minuten
Koelen: minstens 2 uur

Nodig:
300 gram pure TOBLERONE
150 gram witte TOBLERONE
30 gram geroosterd amandelschaafsel
Handvol melk- TOBLERONE-mini’s

Doe de pure en witte chocolade in twee aparte hittebestendige kommen en laat beide soorten chocolade au bain-marie smelten; zorg ervoor dat de kommen het water niet raken. Roer tot de gesmolten chocolade glad is.

Schenk de gesmolten pure chocolade in de bakvorm. Schenk of lepel de gesmolten witte chocolade erover. Trek met een prikker vormen in de witte chocolade, zodat het geheel gemarmerd lijkt. Zodra je tevreden bent over hoe de chocolade eruitziet, strooi je het amandelschaafsel en de mini’s erover. Zet de vorm minstens 2 uur in de koelkast.

Breek de gemarmerde chocolade in stukken en serveer ze. Of bewaar ze 1-2 weken in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast.

Tip: je kunt voor de topping ook een mix van je favoriete vruchten en noten gebruiken, bijvoorbeeld gevriesdroogde frambozen en gehakte hazelnoten of paranoten. Je kunt ook experimenteren met diverse smaken, maar onthoud dat je altijd verschillende kleuren chocolade nodig hebt voor het marmereffect.

Zoals al gezegd is dit een erg simpel recept. Maar ook de thuiskok die een echte uitdaging zoekt zal genoeg vinden in het TOBLERONE Kookboek. De achtergrond op de foto hierboven zijn de stukken gemarmerde chocolade uit het recept. Het boek is vriendelijk geprijsd en met een paar repen TOBLERONE erbij een erg leuk cadeau voor jezelf of iemand anders.

TOBLERONE Kookboek
Veltman Uitgevers | €13,99
ISBN 9789048318940