Carli Lalli Music kennen we als Amerikaanse chef-kok en vooral als YouTube-chef.  Haar eerste kookboek Where Cooking Begins was een bestseller en won de James Beard Award. Die titel is (nog) niet in het Nederlands vertaald. Maar haar tweede boek That Sounds So Good wel. Wat Carli met dit boek probeert te bereiken is dat je iedere dag met plezier en vol inspiratie kookt. Of je het druk hebt of juist ruim de tijd, er is altijd wel een recept dat daarbij past. De honderd recepten die we zien zijn allemaal bedoeld om een goede en makkelijke maaltijd op tafel te zetten terwijl je misschien helemaal geen zin hebt om te koken. Om je toch te stimuleren gebruikt Carli geen ingewikkelde recepten waar je van alles en nog wat voor nodig hebt. Integendeel.

Ze deelt de week in stukken omdat we het van maandag tot en met donderdag vaak drukker hebben dan op vrijdag en in het weekend. Het eerste deel is gevuld met tips en aanwijzingen. Lees dat zeker eerst door. Dan volgen de delen twee en drie. Deel twee begint met het hoofdstuk Fornuisgerechten. Daarna volgen Grote salades en Schoonbranden. Met dat laatste bedoelt Carli gezonde gerechten die je op tafel zet na een paar dagen wat minder gezond te hebben gegeten.
Deel drie bevat de hoofdstukken Relaxte lunches, Gek op grillen, Zondag is voor soep, stoofpot & saus, Applausje voor groenten, Wie wil er een toetje en als laatste Ook op tafel.

De namen van de gerechten doen vermoeden dat je soms wat langer in de keuken staat. Maar dat is schijn. Zeker de maaltijden van maandag tot en met donderdag tover je in een handomdraai op tafel. Maar ook verder wordt het nergens ingewikkeld. We zien aan de recepten af en toe terug dat Carli een Amerikaanse van Italiaanse afkomst is.
Neem even de moeite om op een wat groter scherm door het inkijkexemplaar te bladeren want daar kun je de index zien. En het is altijd fijn om die vooraf te kunnen bekijken en te bezien of de gerechten je interesse hebben.

Dat zal voor velen bij dit boek het geval zijn want er staan heerlijke recepten in. En maar weinig recepten waarbij je denkt ‘dat heb ik vaker gezien’. Carli heeft wat dat betreft wel een hele originele culinaire fantasie. Ook kun je in het inkijkexemplaar wat recepten doorlezen zoals Stoofvlees met gember, tomaat en kimchi en Kort gebakken kip met gebarsten tomaten. Bij ieder recept staat precies wat je uit de winkel haalt en wat je vast en zeker thuis in de kast hebt staan. Met daarbij een lijstje ‘Improviseer’. Zo kun je vrijwel alle gerechten maken zonder dat je naar verschillende winkels moet en gebruik je eens wat vaker ingrediënten die je toch nog in huis had.

Als kers op de taart geeft Carli ook nog wat menu-ideeën met zelfs een menu waarbij je bijna alles van tevoren maakt. That Sounds So Good wil dat mensen met plezier koken. Dat gaat zeker lukken. De mooie foto’s zijn gemaakt door Gentl and Hyers.

That Sounds So Good | Carla Lalli Music
Carrera Culinair | €35,00 (ook als e-boek verkrijgbaar)
ISBN 9789048863686