Sonja's Bella Italia van Sonja BakkerSonja Bakker is inmiddels een begrip in Nederland. Als je wilt afvallen dan kun je gaan Sonjabakkeren. Sla je een dag over dan is dat een SAS-dag (Schijt Aan Sonja).
Sonja heeft al heel veel boeken over afvallen geschreven. Of je nu een boek wilt met zomerse gerechten of juist in de winter lekker wilt eten, er is altijd wel een Sonjaboek. Haar nieuwste is Bella Italia. Bij de Italiaanse keuken denken we aan lekker eten. Dat is ook de insteek bij de diëten van Sonja. Lekker eten. Maar hou de hoeveelheden in de gaten. Van het één mag je meer eten dan van het ander en er zijn zelfs zaken die je onbeperkt op je bord kunt stapelen.

Voor mensen die het moeilijk vinden om zelf een goed weekmenu samen te stellen zijn de boeken van Sonja Bakker een uitkomst. Je hoeft niet na te denken en niet te puzzelen over wat je wel of niet zult eten. Het staat allemaal voor je op een rij. Per dag een ontbijt, lunch en diner en twee tussendoortjes. Ook ‘s avonds mag je nog een hapje en in het weekend een glaasje wijn. Gewoon precies doen wat er staat en je valt een kilo per week af. De gebruikte ingrediënten heb je vaak al in huis of zijn bij iedere supermarkt verkrijgbaar.

De kritiek die Sonja Bakker weleens krijgt is dat ze in haar menu’s gebruik maakt van 20+ of 30+ producten, halvarine en lightproducten. Volgens veel deskundigen is dat niet nodig en vooral minder lekker. Feit is en blijft dat er genoeg mensen zijn die zich prima in de methode van Sonja kunnen vinden en er de nodige kilo’s mee verliezen. Een aantal van die succesverhalen inclusief foto’s zijn in het boek opgenomen. De recepten zijn voor vier personen en zijn voor iedereen prima te maken. Er staan aparte hoeveelheden in voor mannen en voor vrouwen maar de menu’s zijn verder gelijk.

Behalve veel mooie foto’s, recepten en extra inspiratie en motivatie bevat dit boek ook een code voor een gratis app die je kunt downloaden. Deze nieuwe app bevat weekmenu’s, heerlijke recepten, handige tips en de mogelijkheid om je BMI en gewicht bij te houden. Op Bol.com staat een inkijkexemplaar waar je kunt zien wat je van dit boek kunt verwachten.

Bekijk op bol.com

Sonja’s Bella Italia! – Sonja Bakker – De Zonnestraal – ISBN 9789078211396 – €14,95