SandwichesOntbijt, lunch, picknick … een lekkere sandwich kan bijna altijd. En je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Natuurlijk kun je zelf allerlei soorten broodjes bedenken maar is het niet veel handiger als al het denk- en uitprobeerwerk al voor je gedaan is?

Dit boekje verscheen eerder in het Engels en het kreeg de titel ‘Posh sandwiches’ mee. Het verscheen vorig jaar in Groot-Brittanië en nu dus, vertaald door Angelique den Brok van Vitataal, in het Nederlands.

In dit boek vind je een verzameling van meer dan 70 recepten die allemaal te maken hebben met belegde broodjes. Het boek is overzichtelijk ingedeeld naar soort. Broodjes met vlees, broodjes met kip, vegetarische broodjes en zoete sandwiches.

Eerst wordt er uitleg gegeven over hoe je zo’n broodje moet opbouwen. Als je dat goed weet, kun je namelijk ook zelf je creativiteit erop loslaten. Heb je daar geen inspiratie voor, of gewoon geen zin in, dan pak je dit boek erbij. Wat kun je zoal vinden in dit ruim 170 pagina’s tellende verzamelwerk? Enkele voorbeelden:

Sandwiches met vlees: sandwich met worst, ei & kaas, sandwich met ham, kaas en piccalilly, sandwich met gehaktballetjes en een klassieker als de New York Reuben. 

Sandwiches met kip: sandwich met Waldorfsalade, sandwich kip Parmigiana, sandwich met kip, brie en geroosterde druiven, sandwich met Ceasarsalade.

Sandwiches met vis: sandwich met komkommersalade & gerookte forel, broodje kreeft, sandwich met avocado en garnalencocktail, knapperige inktvisbroodjes.

Vegetarische sandwiches: sandwich met klassieke hummus, tosti met oude kaas & kimchi, sandwiches met portobella’s, gekaramellisserde ui & blauwschimmelkaas en een hele bijzondere: sandwich met dubbelgebakken en handgesneden friet.

Zoete sandwiches: tompoucen met zomerfruit, soezen met walnoot & koffiecrème, soezenbroodjes met rozenroom en scones met aardbeien & clotted cream.

Het boek leest lekker weg, heeft een perfect formaat en prachtige foto’s. Maar het belangrijkste: een flinke verzameling heerlijke recepten voor liefhebbers van bijzondere broodjes.

Bekijk op bol.com

Sandwiches – Rosie Reynolds – Uitgeverij Veltman – ISBN 9789048317349 – € 17,99