Rudolph’s Christmas is het ultieme feel good kerstkookboek uit 2015 en het goede nieuws is dat het nog steeds te koop is.

Het hele boek straalt kerst uit; de kleuren, de vele foto’s van Rudolph in (foute) kersttruien, shoppen in Londen en de recepten natuurlijk. Een deel van de foto’s is speciaal in Londen gemaakt, net als New York een walhalla voor XMas lovers.
Hele klassiekers zoals kalkoen or rollade maar ook een vega kerst (makkelijk te herkennen) is mogelijk of hapjes voor een aangeklede kerstborrel. En wat dacht je van een uitgebreid ontbijt of wil je weten hoe je een gingerbread house oftewel koekhuisje maakt? Rudolph van Veen legt het stap voor stap uit, inclusief de bouwtekeningen. En wil je de kilo’s een beetje in de gaten houden dan is er een heel hoofdstuk met slanke gerechten.

Echt ingewikkeld wordt het nergens en dat is wel zo fijn. Wil je helemaal makkelijk neus dan in eens in het hoofdstuk Lazy kerst. Gourmetten kan natuurlijk met zo’n kant-en-klare supermarkt vleesschotel maar veel leuker zijn zelfgemaakte dingen als rosbiefrolletjes en aspergepakketjes.

Als laatste knallen we het jaar uit met een Oud & Nieuw hoofdstuk. Het is zonde om Rudolph’s Christmas maar twee dagen per jaar uit de kast te halen. Daar zijn de recepten te lekker voor!

Als voorbeeld recept vind je een makkelijk hapje (nachocups) op KitchenTableHappiness.