Kerst en wijn horen bij elkaar. Veel mensen kiezen met kerst de te schenken wijnen zorgvuldiger uit dan anders. En bij de open haard en met een goed glas wijn lezen over Nederlanders en hun wijngeschiedenis is echt iets voor de kerstvakantie.

We kennen Mariëlla Beukers o.a. van Wijnkronieken. Ze is een autoriteit op het gebied van wijncultuur en wijngeschiedenis. Op Wijnkronieken kun je genieten van haar blogs over proeverijen, reizen, tentoonstellingen, boeken en nog veel meer. Na haar studie geschiedenis werkte ze bij musea en een uitgeverij. Ze raakte geinteresseerd in wijn en volgde in 2007/2008 de opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie. Ze schrijft artikelen en boeken maar haar allergrootste passie is de geschiedenis van wijn.

Haar kennis over de lange geschiedenis van Nederlanders en wijn is nu vastgelegd in een digitaal boek (d.w.z. geen e-boek, maar een app). De app bevat vijftien rijk geïllustreerde verhalen die het ware verhaal vertellen achter onze middeleeuwse wijngaarden, de wijnbouw in Nederland, over glazen en tafeletiquette en nog veel en veel meer. Mariëlla verzamelde de mooiste afbeeldingen uit musea en archieven. Hoge resolutie afbeeldingen zodat je ook de details heel goed kunt bekijken.

Maar behalve de vijftien hoofdstukken bevat deze app ook nog prachtige filmpjes, een kennisquiz en een locatiekaart met nog meer informatie. En dat is eigenlijk wel het grote verschil met een papieren boek. Veel mensen geven nog altijd de voorkeur aan een papieren boek. Zeker als er zoveel mooie afbeeldingen in te zien zijn. Maar ja, op papier zou dit een prijzig boek worden en vooral het feit dat de app filmpjes en een kennisquiz bevat maakt het natuurlijk veel leuker dan een papieren boek.

En, zoals gezegd is de prijs ook veel aantrekkelijker dan van een papieren boek met zo ontzettend veel informatie en afbeeldingen. Voor €9,99 kun je deze geweldige digitale uitgave aanschaffen en jezelf uren leesplezier geven. Het boek is speciaal ontworpen om te lezen op een tablet (zowel iOS als Android), maar ook geschikt voor de smartphone. Lees meer over deze uitgave op de pagina van Wijnkronieken.

Nederlanders en wijn. Een lange geschiedenis. – Mariëlla Beukers – €9,99 – Digitale uitgave