Los AngelesWie ooit in Los Angeles is geweest zal in dit boek veel herkennen. Met name wat Victor Garnier Astorino in zijn voorwoord zegt over de stad. Los Angeles is een stad met onbegrensde mogelijkheden en veel culturen. Alles kan er en niets is er gek. De mensen zijn echt heel erg aardig en zullen zelden of nooit oordelen als iemand net even anders is dan anders. Wie zijn dromen waar wil maken moet in Los Angeles zijn. Volgens de schrijver van Recepten uit Los Angeles vind je in deze stad enkele van de creatiefste en gezondste gerechten ter wereld. Alhoewel je daar een paar voorbeelden van terug zult vinden in dit boek is ‘gezond’ niet de insteek. Want uiteraard treffen we ook de hamburgers, de pancakes en de pizza’s die op iedere straathoek verkrijgbaar zijn aan als recept.

Na een inleiding van twee pagina’s gaan we direct door naar de recepten verdeeld over zeven hoofdstukken die zich in een bepaald gebied in of rond Los Angeles afspelen. Er is geen informatie over de desbetreffende gebieden. We krijgen uitsluitend recepten en foto’s van de gerechten en van de bewoners van deze bijzondere stad.

En omdat er zo weinig informatieve tekst is, is er dus meer ruimte voor de recepten. Het zijn er dus veel. Overheerlijke gerechten die we als typisch Amerikaans kennen zoals hamburgers in verschillende soorten en maten, donuts en pizza’s. Maar omdat in Los Angeles alles kan en niets gek is zien we ook een Pizza mac and cheese en een Sandwich met gebakken kip en kruidige aardbeienjam. Het overgrote deel van de recepten is helemaal niet zo traditioneel maar een afspiegeling van de erfenis van de vele culturen die de stad bevolken.

Heerlijke recepten van o.a. Taco’s met garnalen, Tortilla met kip en kaas, Banana cream pie, Sandwich met asperges of een Focaccia met asperges en oesterzwammen. We zien een aantal Aziatische recepten en ook Mexicaanse invloeden zijn duidelijk aanwezig. Het boek sluit af met de hoofdstukken Basisrecepten en sauzen, Smaakmakers en als laatste de Bijgerechten waarin o.a. een recept om zelf cornedbeef te maken. Een handig register op ingrediënt maar ook één op recept sluiten het boek af. Zo kun je altijd alles snel terugvinden in dit fijne smulboek. Er staat een fraai inkijkexemplaar op Bol.com.

Bekijk op bol.com

Recepten uit Los Angeles – Victor Garnier Astorino – Fontaine Uitgevers – ISBN 9789059567535 – €24,95