Puur pasta van Laura SanttiniEindelijk is er een boek van Laura Santtini in het Nederlands vertaald. Laura is een bekend restaurateur, foodondernemer en kookboekenschrijfster en staat ook nog bekend als ‘umami-expert’. Het boek Puur pasta heeft als ondertitel 70 overheerlijke, weldadige en originele recepten en dat is helemaal waar. Uiteraard begint het boek met het zelf maken van pasta of gnocchi . Ook zoet pastadeeg komt aan de orde want ook daar kun je iets lekkers mee maken. Dan volgt een boodschappenlijstje van ingrediënten die je in je voorraadkast moet hebben. Er wordt in het boek gebruik gemaakt van een bepaald merk tomaten in blik en tomatenpuree dat Laura zelf op de markt brengt. Dat zul je wellicht niet in de winkel aantreffen maar natuurlijk kies je gewoon de allerbeste kwaliteit die je kunt vinden. Altijd goed.

Daarna volgen een aantal pagina’s met ‘pastageheimen’ waar menig pastaliefhebber nog iets van zal opsteken. Het boek draait om de sauzen en de pastagerechten waar die sauzen bij passen. We zien de hoofdstukken Snel en makkelijk, Funghi en groenten, Vis en zeevruchten en als laatste Vlees en gevogelte. De recepten zijn inderdaad weldadig en veelal erg makkelijk te maken. Culinaire schoonheid in het kwadraat zoals pasta met een klassiek gebruinde boter met salie en eventueel citroen. Overigens volgen er dan nog een aantal variaties op die gebruinde boter. Met marmite of met miso bijvoorbeeld. In het hoofdstuk Snel en simpel een pasta met citroen, munt en kappertjes of een pasta met ricotta, groene olijven en basilicum. In Funghi en groenten uiteraard verschillende overheerlijke paddenstoelensausen en een pasta met feta en spinazie. In Vis en zeevruchten een pasta met garnalen en chorizo en een carbonara met gerookte zalm. In het laatste hoofdstuk een gerecht met kippenlever en salie of pasta met eend in rodewijnsaus.

Inderdaad 70 overheerlijke en weldadige recepten. Een boek om vaak uit te koken want wat een geweldig originele gerechten staan er in Puur pasta. Ben je een pastaliefhebber dan mag je dit boek zeker niet missen.

En wat doet Kookboekennieuws? In samenwerking met de uitgever verloten wij twee exemplaren van het boek Puur pasta. Om kans te maken moet je antwoord geven op de volgende vraag:

Wat is de naam van het restaurant van Laura Santtini en in welke plaats is het gevestigd?

Het antwoord mag onderaan deze blog (let op, gebruik een geldig mailadres), via facebook (als je daar dit stuk leest) of via de mail.

De winnaars zijn Lucie (in de reacties hieronder) en Josette (via Facebook).

De winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen.

Gefeliciteerd!

Bekijk op bol.com

Puur pasta – Laura Santtini – Edicola Culinair – ISBN 9789492500298 – €25,–