Power Queens die Culinair de wereld delen. Dat doet toch vermoeden dat we hier te maken hebben met een kookboek. Dat is het ook zeker maar het boek Power Queens, culinair de wereld delen, is veel meer dan dat. Danitzah Jacobs is eigenaresse van het cateringbedrijf Màrshé Breda en heeft haar roots in Curaçao en Venezuela. Zij vertelt haar eigen verhaal en laat daarnaast een aantal krachtige Power Queens aan het woord. Vrouwen met veelal roots in Suriname, Afrika en Nederland. Vrouwen die hun succes in dit leven niet op een presenteerblaadje aangereikt kregen. Vrouwen die zich gesterkt en geïnspireerd voelen door vorige generaties en succesvolle vrouwen in de wereld van nu.

Naast de prachtige verhalen delen zij hun favoriete recepten met ons. Van iedere Power Queen staan er drie recepten in het boek. Heerlijke gerechten die laten zien waar deze vrouwen vandaan komen. Van Mama Flo’s chicken salad, Andijviestamppot, Seitan met verse groente, Pinda alesi, Tajine met kip en olijven tot Surinaamse bami en nog veel meer. Kleurrijke kruidige gerechten die voor iedereen maakbaar zijn.

Maar eigenlijk nog mooier zijn de levensrecepten van de Power Queens. De verhalen van kracht, moed en doorzettingsvermogen. Verhalen vol levenswijsheden en ervaringen die deze vrouwen gemaakt hebben tot wat zij nu zijn. Ieder verhaal op zich is een hart onder de riem voor vrouwen (en mannen) die op zoek zijn en hun weg in dit leven (nog) niet gevonden hebben. Maar ook zijn het bevestigingen van wat je kunt bereiken als je je laat inspireren door vorige generaties en wijze mensen.

Power Queens, culinair de wereld delen is een boek voor iedereen maar vooral door vrouwen en voor vrouwen. Hulde aan de auteur Danitzah Jacobs en de fotografe Caïnva Isenia voor dit mooie boek. Een geweldig boek om te delen met je eigen Power Queens en vooral met jezelf.

Meer over het boek op Powerqueens.com waar het boek ook te koop is. Er staat nu nog pre-order maar dat wordt binnenkort aangepast.

Uitgever Droomvallei – €24,95 – ISBN 9789491886096

Meer verkoopadressen:

Boekhandel van Kemenade & Hollaers
Ginnekenweg 52-54
4818 JG Breda

Grand Theater Boekhandel
Van Coothplein 17 B
4811 NC Breda

Lady Africa
Denneweg 21A
2514 CC Den Haag