Link naar Bol.com

Julius Jaspers is geen onbekende in kookboekenland. Hij heeft al veel kookboeken op zijn naam staan en wellicht zul je hem ook wel kennen van televisieprogramma’s zoals Topchef en Masterchef.

Kampeerkoken is ontstaan omdat Julius Jaspers dol is op kamperen en op improviseren tijdens het koken. Uiteraard is het boek ook handig als je met een boot op vakantie bent, of gewoon thuis. Sinds de Covid-19 periode heeft de verkoop van campers en caravans een vlucht genomen en ook dat maakt dat er meer behoefte is aan boeken als Kampeerkoken.

Als eerste vertelt hij wat je in je keukenkastje nodig hebt. Juist tijdens het kamperen. En eerlijk is eerlijk, dat is best een behoorlijke lijst. Zelf ben ik veel met de tent op pad geweest, maar ik heb nooit zo’n voorraad meegenomen en nodig gehad. Hooguit wat kruiden. Ik kocht altijd alles wat ik nodig had ter plekke en wat ik over had gaf ik vaak weg aan buren op de camping.

Laten we er maar vanuit gaan dat zo’n grote voorraad wel handig is als je een caravan/camper of boot tot je beschikking hebt.

Julius Jaspers heeft in Kampeerkoken diverse recepten opgenomen die makkelijk te maken zijn. En ook recepten waar je zelf tijdens het kamperen misschien niet zo snel aan zou denken, zoals bijvoorbeeld een tom kha gai soep, paddenstoelenragout met kokos of een Irish stew.

In Kampeerkoken is er ook aandacht voor snacks, soep, salades, groenten, vis en vlees en ook wat zoete nagerechten zoals Eton mess met meringue, lemoncurd en vers fruit.

Veel recepten zijn over het algemeen wel bekend en niet heel erg vernieuwend, maar het is een leuk boek om aan een fervent kampeerder cadeau te doen. Ik weet wel een paar mensen die ik ontzettend blij zou maken met Kampeerkoken.

Kampeerkoken | Julius Jaspers
Carrera culinair | €25,–
ISBN | 9789048867844