Lukt het jou om iedere dag twee liter water te drinken? Mij niet. Ik doe mijn best maar ik haal het maar zelden. Terwijl het toch zo goed is voor de gezondheid om goed gehydrateerd te zijn. En de hele dag zoete limonade drinken is geen optie. Ten eerste niet vanwege de suiker en als het suikervrij is dan niet vanwege de smaak of de hoeveelheid zoetstof. De hele dag koffie en thee is ook niet echt goed voor je. En gewoon water zo uit de kraan is wel gezond maar dat kun je veel lekkerder maken met fruit, kruiden, groenten en specerijen.

Persoonlijk kom ik vaak niet verder dan de combinatie komkommer en/of limoen. Het boek “Infused water” maakt een einde aan die saaiheid. Georgina Davies, een chef-kok uit Londen, die haar carrière begon bij het tijdschrift Delicious, trakteert ons op 50 hele bijzondere en vooral smakelijke recepten om water weer spannend te maken. Na een inleiding met tips die je op weg helpen volgt een overzicht van de heilzame ingrediënten. Want Georgina is van mening dat de dranken herstellen, vitaliseren en ontspannen. Derhalve zijn dat ook de hoofdstukken die we zien.

Eerlijk gezegd lees ik daar gewoon overheen. Ik denk namelijk niet dat je, door zo’n kan lekker water te drinken, zoveel extra goede voedingsstoffen binnenkrijgt dat je daar echt profijt van hebt. En de recepten zijn van zichzelf al heerlijk genoeg. Denk niet dat je alleen maar koude waterdranken gaat maken want vijftien recepten zijn voor warme dranken. En ook met warm weer zijn die heerlijk. Kardemom en sinaasappel, Venkelzaad en munt, Citroen, gember en (verse) kurkuma zijn er een paar van. De warme dranken maken we in theepotten maar de koude in grote kannen van vaak 1,25 liter.

Opletten dus wat de hoeveelheden zijn. Kun je dit soort smaakwater nou niet zelf bedenken? Eerlijk gezegd zitten er nogal wat combinaties bij waar ik niet snel opgekomen zou zijn. Lychee met limoen, Bramen met laurier, Ananas met komkommer, Granaatappel met kiwi. En mijn grote favoriet van dit moment, roze grapefruit met rozemarijn. Ik nam een rode grapefruit. Dan krijgt het water een nog mooiere kleur. Want ook dat is een punt bij al die overheerlijke dranken. De een ziet er nog mooier uit dan de ander.

Het is heerlijk om ‘s morgens al een grote kan te maken en die in de koelkast te zetten zodat de smaken kunnen intrekken. En ik spreek uit ervaring als ik zeg dat zo’n kan sneller leeg is dan je denkt. Het inkijkexemplaar geeft vast een paar recepten weg. Heerlijk!

Opmerking in de kantlijn:

Bij het recept voor Kruidig rood fruit staat een klein foutje. In de ingrediëntenlijst staan 10 frambozen maar niet de aardbeien die er ook nog ingaan. Neem er daar ook maar 10 van zou ik zeggen.

Bekijk op bol.com

Infused water – Georgina Davies – Good Cook – ISBN 9789461432155 – €13,50