Hummus kent zo onderhand iedereen wel. Bij iedere supermarkt of mediterrane winkel is het in meerdere variaties te koop. En uiteraard kun je hummus zelf maken. Maar er is veel meer mogelijk als het gaat om hummus, spreads en dips.  67 van die overheerlijke recepten zijn nu gebundeld.

Het boekje Hummus, 67 recepten voor hummus, spreads en dips laat zien dat je eindeloos kunt variëren als het gaat om smeersels en dips. Niet alleen hartig maar ook zoet. Het eerste hoofdstuk begint met de klassieke hummus en bijzondere variaties zoals Tijm-sesamhummus, Citroen-munthummus, Boerenkoolhummus en nog veel meer. Daarna krijgen we spreads met noten gevolgd door het hoofdstuk Basis waarin we zaken als Pesto en Sambal tegenkomen.

De hartige spreads en dips die volgen doen je het water in de mond lopen. Watermeloensalsa, Kokos-labneh, Guacamole met kokos, Kruidenchutney maar ook Rillette van wortel of Rilette van tonijn. Bij de zoete spreads zien we niet alleen wat jams maar ook Chutney van appel & mango, Chocolade-frambozenspread en Bietenmarmelade. Allemaal even heerlijk.

En waar smeer je al dat lekkers dan op? Daarin voorziet het laatste hoofdstuk met recepten voor o.a. Zoete-aardappelscones, Sinaasappelsoepstengels, Volkorenwafels, Zuurdesembrood, Blini’s en nog veel meer.

De recepten in dit boek zijn niet alleen heel smakelijk maar ook gezond. En zelf maken betekent dat je weet wat erin zit en dat je een recept naar je eigen smaak kunt aanpassen. Lekker boekje!

Bekijk op bol.com

Hummus – Lorain Grabowski – Uitgever: Becht – ISBN 9789023015451 – €12,95