Gewoon gezond door Karolien OlaertsKarolien Olaerts is niet de eerste de beste. Ze is een voedingswetenschapper die zich al jaren verdiept in alles wat met voeding te maken heeft. Ze behaalde haar master in de Biomedische Wetenschappen, met als specialisatie Voedingswetenschappen aan de Universiteit van Gent. Ze heeft niet alleen een enorme kennis van zaken maar is ook realistisch en blijft voortdurend vragen, onderzoeken en experimenteren.

Ze trekt zich niets aan van voedselhypes, goeroe’s, diëten en raadt ons zelfs aan om ook niet zomaar al haar adviezen op te volgen. Want wat goed is voor de één hoeft nog niet goed te zijn voor de ander. Ze spoort je aan om vooral je eigen eetfilosofie te ontdekken en die regelmatig aan te passen als dat nodig is. Veel van wat er op haar website staat is ook terug te vinden in haar eerste boek Gewoon gezond, eet volgens je buikgevoel. Maar het boek gaat verder dan de website en bevat meer informatie die diep ingaat op onderwerpen zoals Superfoods, Eten uit verveling, Een slimme diepvriezer en nog veel meer. Daarnaast bevat het boek  heel veel recepten die steeds weer afgewisseld worden met een interessant stuk informatie. En allemaal op dezelfde no-nonsens manier die je direct het vertrouwen geeft dat we hier te maken hebben met iemand die echt weet waar ze over praat.

Wie wil weten wat voor soort informatie Karolien Olaerts ons in het boek voorschotelt kan vast een kijkje nemen op haar pagina Leuk om te weten.
De hele website is trouwens goed voor een paar uurtjes lezen en genieten.
Maar ja, een boek is altijd leuker. Lekker aan de keukentafel lezen en genieten van de recepten met mooie foto’s. Er staan veel groenterecepten in het boek want groente is één van de 5 pijlers waar haar eetfilosofie op gebaseerd is. Ook andere ingrediënten komen voorbij want Karolien sluit niets uit en is van mening dat je lichaam koolhydraten, eiwitten en vetten nodig heeft om op de lange termijn gezond te blijven.

Ze legt in de informatieve stukken uit waarom dat zo is en legt bijvoorbeeld ook duidelijk uit dat koolhydraatarm en/of caloriearm eten niet perse gelijk is aan gezond eten. Bij Karolien komt gezondheid op de eerste plaats en gewicht op de tweede. Volgens de eetfilosofie die zij toepast blijf je dus gezond en als je goed oplet val je ook nog af. En het allerbelangrijkste is dat het een lange termijn verandering is. Een manier van eten die je niet tijdelijk doet maar voor altijd inpast in je leven.

Karolien Olaerts schrijft aanstekelijk en inspirerend. Na lezing van het boek krijg je onherroepelijk zin om ook je eigen eetfilosofie te ontdekken en met ‘Gewoon gezond’ erbij zal dat niet moeilijk zijn. Wil je gezonder leven en toch lekker eten? Dan is dit boek een aanrader. Er staat een uitgebreid inkijkexemplaar op Bol.com waar je ook de inhoudsopgave kunt zien.

Bekijk op bol.com

Gewoon gezond – Karolien Olaerts – Overamstel uitgevers – ISBN 9789492626325 – €22,50