Link naar het inkijkexemplaar van Bol.com

Het leukste kattenbakboek is het eerste kookboek van Kim-Joy dat vertaald is naar het Nederlands. Ze heeft al een aantal vrolijke en kleurrijke bakboeken op haar naam staan. Deze winnares van The Great British Bake Off timmert behoorlijk aan de weg en is zeer populair op Instagram. Haar pagina en ook haar boeken doen vermoeden dat we hier te maken hebben met een grappige bakfanaat. Naast haar passie voor bakken is er ook nog haar liefde voor katten en in Het leukste kattenbakboek heeft ze die twee gecombineerd.

Aan de foto op de cover zie je direct dat je hier niet te maken hebt met een bakboek met recepten voor snacks en snoepjes voor katten (die boeken bestaan). Het is een serieus bakboek met taarten, koekjes en snoeperijen. We zien taarten met kattenkoppen erop, koekjes met kattensnoetjes en nog veel en veel meer. De vertaling van sommige woorden kunnen niet anders dan je laten glimlachen. Ben je een beginnende kattenbakker of een ervaren katissier? Ga je miauwringues maken of kies je voor een happy purrthday-taart? Recepten als Kat in ‘t bakkie of kattige brownies worden gevolgd door pizzapoezen en miso-snoezenpoezen.

Het hele boek is voorzien van leuke foto’s en grappige tekeningen die liefhebbers van zowel katten als bakken zullen aanspreken. Ongetwijfeld zullen er mensen zijn die helemaal niet van katten houden maar dan nog is het leuk om een keer voor katten minnende vrienden of als kindertraktatie een poezenbaksel uit de oven te toveren. En vergis je niet. Kim-Joy heeft jaren bakervaring en heeft ook niet voor niets The Great British Bake Off gewonnen. We hebben hier te maken met een professioneel bakboek. Bij ieder recept staat een moeilijkheidsgraad en uiteraard het aantal personen waar het lekkers voor bedoeld is. Ook zien we extra tips en informatie.

Neem vooral een kijkje in het inkijkexemplaar en ik wil erom wedden dat je bij de eerste foto al moet lachen. Maar, zoals eerder gezegd, onderschat de baksels niet. Hoe grappig het eindresultaat ook is, de kattenbaksels zijn serieuze recepten die voor iedereen te maken zijn en menig hart zullen stelen. En zoek je een geweldig cadeau voor een katissier? Dan heb je dat nu gevonden.

Het leukste kattenbakboek | Kim-Joy
Luithing-Sijthoff |€25,–
ISBN 9789021041896