Alle thuisbakkers opgelet! Vanaf zaterdag 3 oktober kunnen we bij ZAPP op NPO3 ons hart weer ophalen aan prachtige spektakelstukken en onmogelijke technische opdrachten in Heel Holland Bakt. Dit jaar een bijzonder seizoen, want na zeven jaar zijn nu eindelijk de junior bakkers aan de beurt. Julian, Annika, Mees, Marem, Sophie en Saar zijn tussen de 9 en 11 jaar oud en staan in de tent met hun papa of mama. Maar denk maar niet dat die de dienst uitmaken. Zoals Annika zegt: ‘Ik doe het meest en papa is mijn assistent.’ In hun online vriendenboekjes kom je alvast iets meer te weten over de zes kandidaten: wat is hun lievelingsdier of favoriete app en met wie willen ze een keer een taartje eten (met Robèrt natuurlijk!). Benieuwd wat ze er van… eh, bakken!

Thuis ook de oven aan? De nieuwe oogst is net binnen, dus maak een appel- of perentaart. Het nieuwste Heel Holland Bakt-boek staat er vol mee: ‘In Heel Holland Bakt Appeltaart vind je de allerlekkerste bakrecepten met appels en peren op een rij, om zelf thuis te bakken. Want wat is er gezelliger – en lekkerder – dan een stuk warme, geurende appeltaart uit de oven? De klassieker met slagroom, de appelbol met spijs of juist een Franse tarte aux pommes. Appeltaart of perencake is vaak zo klaar en altijd heerlijk. Tast toe met Heel Holland Bakt Appeltaart!’

Meer bakken met de kids? Er is een speciaal HHB Kinderbakboek. Voor de jongste bakkers kun je terecht bij de kinderbakboeken van Laura Kieft of HHB-winnaar Rutger.

Op Kookboekennieuws recenseren we met liefde en aandacht recent verschenen culinaire uitgaven. Omdat we ze niet allemáál kunnen bespreken, maar het kookboek zo veel mogelijk onder de aandacht willen brengen, vind je in de rubriek Gespot informatie over boeken die net uit zijn.

Heel Holland Bakt Appeltaart
€22,50 | Kosmos Uitgevers
ISBN 97890 21575964
Foto achtergrond: picjumbo.com