Wie kent haar niet, het wereldberoemde konijn van Dick Bruna? Het nieuwste boek over Nijn is niet alleen om voor te lezen, maar ook om uit te koken.

Inhoud:

‘Nijntje is dol op eten! In vijf korte verhalen neemt ze je mee op ontdekkingstocht. Zo neemt ze een kijkje in de moestuin en in de boomgaard. Ook leert ze dat de koe melk geeft, waarvan weer kaas gemaakt kan worden. Samuel Levie, chef-kok én vader, bedacht speciaal bij deze verhalen 40 nieuwe recepten voor de allerkleinsten. Eenvoudig, gezond, voornamelijk vegetarisch en vooral erg lekker.

De recepten in dit kookboek zijn voor de hele familie, maar bij uitstek geschikt voor dreumesen, peuters en kleuters. Hoe maak je groenten tot hun lievelingseten? Hoe verleid je ze tot het proberen van nieuwe smaken?

Een lees- en kookboek vol inspiratie voor het hele gezin. Genomineerd voor Het Gouden Kookboek 2019.’

Eten met Nijntje: verhalen voor de allerkleinsten, recepten voor de hele familie – Dick Bruna & Samuel Levie – Mercis Publishing – ISBN 9789056478148 – €19,95

Meer koken voor kinderen? Zie ook Little Green Kitchen, Basics to Brilliance Kids van Donna Hay en Het grote kinderkookboek van Karin Luiten.

Op Kookboekennieuws recenseren we met liefde en aandacht recent verschenen culinaire uitgaven. Omdat we ze niet allemáál kunnen bespreken, maar het kookboek zo veel mogelijk onder de aandacht willen brengen, vind je in de rubriek Gespot informatie over boeken die net uit zijn.