Mooncake.nl is het platform van Jonneke de Zeeuw. Op haar website deelt ze verrukkelijke culinaire ontdekkingen en brengt zij Nederlands nieuwe, diverse culinaire landschap in kaart. Met haar foodtours, foodiebags en talks brengt ze op verfrissende wijze de inclusieboodschap de culinaire wereld in. Met als doel mensen met elkaar te verbinden en thuis te doen voelen. Onlangs bracht zij All inclusive aan de keukentafel uit.

Tegenwoordig is er in iedere supermarkt pasta verkrijgbaar en ook aubergines zijn niet meer uit de schappen weg te denken. Toch is het nog niet zo lang geleden dat deze producten voor het eerst verkrijgbaar waren in Nederland. Door het hele land is shawarma en kebab te verkrijgen en de Chinees-Indische restaurantcultuur is uitgeroepen tot culinair erfgoed. Zo kunnen we nog ontelbaar veel voorbeelden noemen.

In de historie van dit vlakke land was er culinair gezien geen betere tijd om te leven dan nu. All inclusive aan de keukentafel van Jonneke de Zeeuw (a.k.a. Mooncake) is een culinaire ode aan de keukens die Nederland rijk is. Of je nu opgroeide met sellou, sekihan of beschuit met muisjes bij geboortes; madame-jeanette door je stamppot doet, of al in huilen uitbarst bij de aanblik; dit boek is voor jou.

Bekijk hier de trailer.

Op positieve, humoristische en watertandende wijze deelt Jonneke haar verfrissende visie over de stand van zaken rondom diversiteit en inclusie in ons culinaire landschap. Want divers is dat zeker, maar is het ook inclusief?

All inclusive aan de keukentafel, een culinair pamflet voor alle Nederlanders – Mooncake, Jonneke de Zeeuw – uitgever Kosmos – ISBN9789021584591 – €10,50

 

Op Kookboekennieuws recenseren we met liefde en aandacht recent verschenen culinaire uitgaven. Omdat we ze niet allemáál kunnen bespreken, maar het kookboek zo veel mogelijk onder de aandacht willen brengen, vind je in de rubriek Gespot informatie over boeken die net uit zijn.