Het overkomt ons allemaal weleens. Je kijkt in de koelkast en komt dingen tegen waarvan je eigenlijk niet meer wist dat je ze had. En vaak heb je er ook niets meer aan en gaat het zo de prullenbak in. Het boek Empty the Fridge van Jennifer Schleber wil daar iets aan doen. In dit boek staan meer dan 100 restjesrecepten, bewaartips en -tricks om het meeste uit je koelkast te halen.

Maar ook de vrieskast en de voorraadkast komen aan bod. Want door alles slim te combineren en vooral ook door slim in te kopen en op de juiste manier te bewaren voorkom je dat er voedsel in de prullenbak verdwijnt en bespaar je ook nog eens geld. Dit Vlaamse boek geeft een overzicht van de hoeveelheid (tonnen) voedsel er verspild wordt in Vlaanderen maar dat zal in Nederland echt niet veel minder zijn.

Er staan goede tips in dit boek hoe je je koelkast het best kunt indelen. Hoelang restjes goed blijven. Hoelang je verschillende dingen in de diepvries kunt bewaren en wat je beter niet kunt invriezen. Slimme tips om kleine restjes in te vriezen en een overzicht van ingrediënten die je eigenlijk altijd in je voorraadkast moet hebben.

Vervolgens krijgen we de recepten onderverdeeld in de hoofdstukken Groenten, Fruit, Kruiden, Pasta, Brood, Rijst en granen, Zuivel en Vlees en vis. Tussen de recepten door staan ook weer veel handige tips en trucs. De recepten zijn geen klassieke restjesrecepten maar kleurrijke gerechten uit alle windstreken. Het handige register aan het einde van het boek zorgt ervoor dat je snel een recept  kunt vinden als je restjes op wilt maken.
Een erg handig boek met veel goede tips.

Empty the Fridge – Jennifer Schleber – Van Halewyck – ISBN 9789461316141 – €19,99

Bekijk op bol.com