Kookboek voor Potterheads

Link naar Bol.com

Er zijn al eerder boeken verschenen speciaal voor Potterheads. En de nieuwste titel is De kookschool voor Potterheads.
Potterheads zijn de echte doorgewinterde fans van Harry Potter en alles wat met Harry te maken heeft. Uiteraard hebben zij de boeken meerdere keren gelezen en de films kijken ze nog altijd keer op keer.
De kookschool voor Potterheads is gemaakt door Tanja Dusy en als er iemand is die weet hoe je een goed kookboek maakt dan is zij het wel. Ze heeft al heel wat kookboeken over allerlei onderwerpen op haar naam staan.

Aan de titel zie je direct dat het een boek is dat met Harry Potter te maken heeft. Het gebruikte lettertype is inmiddels overbekend.
De kookschool voor Potterheads is niet leeftijd gebonden. De recepten en kooktips zijn geschikt voor alle thuiskoks. Ze kunnen samen met kinderen gemaakt worden maar ook volwassenen zullen plezier beleven aan de meer dan 60 recepten.

De titels van de recepten verwijzen vaak naar bekende personen uit Zweinstein. Er zijn veel tips bij de recepten en tussendoor kleine verwijzingen naar gebeurtenissen rond Harry Potter. Slechts in één recept is er een vrij onbekend ingrediënt. Want gedroogde en gemalen zevengetijdenklaver heb ik niet kunnen vinden. Je kunt het echter makkelijk weglaten en alle overige recepten gebruiken goed verkrijgbare zaken.
We zien een heleboel lekkere gerechten de revue passeren. Zoals Zweinsteins verkwikkende kippensoep, Hagrids verjaardagstaart en Mevr. Wemels gehaktballetjes en nog veel meer.

Ronduit hilarisch zijn een aantal recepten uit het hoofdstuk Zoetigheid en dranken. We zien chocokikkers, kakkerlakcrunchies en bij de Snaai- en spijbellekkernijen ook nog de bloedneusnoga en koortsfondant.  En als ik kind was dan zou ik op de eerstvolgende verjaardag op Ketelkoek willen trakteren. Kleine cakejes met een vulling en chocola die eruitzien als de kookketel van een heks.
Maar het mogen ook de Kanarie tompoezen zijn.

Tanja Dusy heeft, zoals ze wel vaker deed, samengewerkt met de fotografen Britta en Svenja. Twee zussen die een goede naam hebben als het gaat om foodfoto’s. Zie hier hun Instagrampagina.
De recepten zijn duidelijk en goed uitgewerkt en bij allemaal zien we de bereidingstijd, de eventuele oventijd en hoeveel stuks het zijn of voor hoeveel personen het is.

Voor de echte Potterheads is dit kookboek erg de moeite waard en het mag zeker niet ontbreken in de verzameling met Harry Potterboeken.

De kookschool voor Potterheads | Tanja Dusy
Kosmos Food | €22,50
ISBN 9789043925631