De leukste en mooiste foodfilmpjes op een rij.

Koken is een fijne bezigheid maar kijken naar koken is ook heel leuk en inspirerend. Er staan op het internet heel veel foodfilmpjes. Uiteraard kennen we allemaal onze eigen Foodtube.nl.

Veel YouTubers hebben een eigen kanaal waar ze al hun filmpjes verzamelen. De bekende namen zoals Jamie Oliver weten we allemaal wel te vinden. Maar zijn er ook minder bekende die je niet zo snel tegenkomt en die zeer de moeite van het bekijken waard zijn? Die zijn er zeker. We zetten er een paar in het zonnetje.

Keith Floyd (1943 – 2009)
Een Engelse restauranthouder, TV-kok en kookboekenschrijver. Keith maakte in de jaren 80 legendarische kookprogramma’s en was een van de eerste die kookte op locatie. Hij reisde voornamelijk in Europa rond en kookte op de gekste plaatsen. Hij was een kettingroker en een stevige drinker. Dat laatste was af en toe wel te zien want ook als hij aangeschoten was werd er gewoon doorgefilmd.
Een groot deel van zijn kookprogramma’s is terug te zien op YouTube. De kwaliteit van de beelden is niet geweldig maar dat doet niets af aan deze TV-kok van formaat.
Bekijk de filmpjes hier.

La cuisine des monastère
Laat je niet afschrikken door het feit dat het hier een Franstalige serie betreft. Ook als je geen woord Frans spreekt zijn de recepten goed te volgen. Er zijn 24 video’s en in iedere aflevering bezoekt men een klooster in Frankrijk. We krijgen eerst een inkijkje in het kloosterleven en duiken daarna de keuken in. Stap voor stap zien we hoe heerlijke gerechten worden klaargemaakt want koken kunnen ze! Aan het einde van iedere aflevering krijgen we de recepten in beeld. En met een vertaalsite (google) erbij kom je een heel eind.
Bekijk de filmpjes hier.

Grandmas Recipes
En niet zomaar grootmoeders maar Japanse grootmoeders die hun favoriete recept delen en klaarmaken. Prachtig om te zien want er komen nogal wat oude tradities en mooie verhalen voorbij. Een aantal filmpjes heeft een Spaanse ondertiteling maar de rest Engels. Zelfs zonder geluid en alleen maar kijken zijn ze al de moeite waard.
Bekijk de filmpjes hier.

Pasta Grannies
We blijven nog even bij de grootmoeders en deze keer in Italië. We weten allemaal dat Italiaanse grootmoeders de beste koks ter wereld zijn en dat blijkt ook wel. We reizen door heel Italië waar de grootmoeders in hun eigen keuken hun favoriete pasta maken. Het zijn heel veel video’s dus je bent wel even zoet.
Bekijk de filmpjes hier.

We houden deze pagina graag up to date. Dus als een link niet (meer) werkt laat het ons dan vooral weten.

Ken je zelf een bijzondere serie kookvideo’s? Dan horen we het ook graag zodat we in een volgende aflevering weer iets bijzonders kunnen presenteren.

Mail ons via deze link.