We kennen de schrijfster Lulu Wang voornamelijk van haar eerste roman Het Lelietheater. Ze heeft daarna nog elf boeken geschreven maar de eerste was het succesvolst. Nu is er het kleine boekje Chineeslekker. Lulu Wang vertelt in dit boekje over de vele kanten van de Chinese keuken en de Chinese eetgewoontes. En daar valt heel veel over te vertellen. Lulu Wang doet dat op een humoristische wijze en met veel oog voor details en bijzondere informatie.

De manier van voedselbereiding, de tafelmanieren, de koks en hun wijze van omgaan met voedsel komen aan bod. Eten Chinezen vegetarisch of liever toch een stukje vlees of vis? Wordt er in China hond gegeten of is dat een fabel? En waarom blijven de Chinezen zo slank terwijl ze toch drie maals daags een warme maaltijd oppeuzelen?

Chinese restaurants in Nederland worden besproken. Niet alleen de “Hollandse” Chinees maar ook restaurants die de authentieke Chinese keuken koesteren. Er staan recepten in het boekje. Niet veel maar dat is ook niet het belangrijkste. Dit alles wordt omlijst met kleine verhaaltjes en Chinese eetspreuken. Kleurrijke illustraties gemaakt door Laura Emmen completeren het geheel.

Een erg leuk en informatief boekje met een mooie bijna fluweelachtige buitenkant en gedrukt op zwaar glanzend papier. Achterin het boekje staan nog wat QR-codes om een interactief boekje en wat films te bekijken. Voor liefhebbers van China en de Chinese keuken is dit boekje een aanrader.

Chineeslekker – Lulu Wang/Einsteinbooks – ISBN 9789082426311 – €20,00

Bekijk op bol.com