Bloemkool. Feestelijke gerechtjes om te delen.Bloemkool is een van de meest geliefde en gegeten groentesoorten in Nederland. Bloemkool is gezond want het bevat veel vezels en voedingsstoffen en heel weinig calorieën. Bovendien kun je er ontzettend veel mee. Vroeger kwam bloemkool vrijwel alleen op tafel met een sausje van maizena. Die tijd is gelukkig al heel lang voorbij. Of je nu soep wilt maken of een curry, een ovenschotel of een stamppot, een hoofdgerecht, borrelhapje of voorgerecht, met bloemkool is altijd iets lekkers te bedenken. Bovendien wordt bloemkool tegenwoordig fijngemalen verkocht en ingezet als vervanger van rijst. Zo krijg je je dagelijks benodigde portie groente wel binnen!

Guillaume Marinette, die we kennen van de serie “Feestelijke gerechten” met o.a. onderwerpen als Bladerdeeg, Pizzadeeg en Stokbrood heeft een boek uit de serie gewijd aan bloemkool. Er trekken in totaal 34 recepten voorzien van mooie foto’s en duidelijke beschrijvingen aan ons voorbij. Soms klinkt het nogal gewoon zoals bijvoorbeeld Gehaktballetjes met bloemkool. Maar wat blijkt? We omkleden bloemkoolroosjes met gehakt en pas daarna worden ze gebraden. Zo is het eigenlijk met alle recepten. Ze zijn makkelijk te maken maar allemaal even origineel. Van de bloemkool-kaaskoekjes tot pickles met soja, olijfolie en sesamzaad. Pitabroodjes met bloemkool en feta en de bloemkoolterrine met roquefort. De ovenschotel met kaas en spekjes of de prachtige pannacotta met zalm.

Voor de liefhebber van bloemkool is er veel te genieten in dit boek. De uitvoering is gelijk aan de rest van de serie “Feestelijke gerechten”. Dat is fijn want dat staat ook zo leuk in de kookboekenkast.

Bekijk op bol.com

Bloemkool – Guillaume Marinette – Becht – ISBN 9789023016014 – €12,99